Zorunlu iniş korkuttu

Güncelleme Tarihi:

Zorunlu iniş korkuttu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2003 02:09

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki bakan, milletvekilleri, işadamları ve gazetecilerden oluşan heyeti taşıyan uçak, Şangay'dan havalandıktan kısa sonra meydana gelen teknik arıza nedeniyle Pekin Havalimanı'na zorunlu iniş yaptı.

THY'ye ait Airbus A-340 tipi Hakkári adlı uçak Şangay Havalimanı'ndan Türkiye saatiyle 12.00 sıralarında havalandı. Uçağın havalanmasından kısa süre sonra pilotlar, önce havalandırma sisteminde bir arıza olduğunu belirterek, sigara içilmemesi uyarısında bulundular. Kabin havalandırma sisteminde meydana gelen teknik arıza giderilemeyince, pilotlar Pekin'e geri dönme kararı verdi. Uçak havalandıktan 2 saat 50 dakika sonra Pekin Havalimanı'na zorunlu iniş yaptı.

Pekin Havalimanı'na inildikten sonra Erdoğan ve beraberindekiler VIP salonuna alınarak, uçağın onarılmasını beklemeye başladılar. VIP salonuna alınan yolcular da Türkiye'deki ailelerini arayarak gelişmeleri bildirdiler. Ancak uçaktaki arızanın giderilemeyeceği öğrenilirce Erdoğan ve beraberindekiler, geceyi Pekin'de getirmek zorunda kaldı.

236 yolcu, 13 mürettabat ve 3 uçuş teknisyeni olmak üzere toplam 250 kişiyi tayışan uçakta Erdoğan ve bakanların yanı sıra çok sayıda milletvekili, bürokrat, işadamı ve gazeteci bulunuyordu.

Havaalanında alarm

TÜRK heyetini taşıyan uçağın Pekin'e inişi sırasında çok sayıda itfaiye aracı ve ambulans hazır bulunduruldu. Pilotun arıza anonsu yapmasıyla fenalaşan Show TV kameramanı Hüseyin Çözen, havalimanında tedavi altına alındı. Bu arada Arıza haberinin Ankara'ya ulaşmasının ardından başta Başbakan Abdullah Gül olmak üzere partililer VIP Salonu'nda dinlenen Erdoğan'ı arayarak ‘geçmiş olsun’ dediler.

Bakan: Gazeteci cep telefonu açmış

ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım, uçağın inişi sırasında bir gazetecinin telefonunu açtığını da belirterek, ‘‘Bu çok riskli’’ dedi. Uçağın inişi sırasında açılan cep telefonunu pilotların saptadıkları öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!