Tayland iç talebi canlandırıyor

Güncelleme Tarihi:

Tayland iç talebi canlandırıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 06, 2002 15:21

İç talepteki sıkıntıyı aşmaya çalışan Tayland'da ucuz finansman, düşük faizli krediler sayesinde konut, otomotiv ve cep telefonlarına yönelik alım furyası başladı.

Haberin Devamı

Asya'da 1997-98'deki mali krizden ağzı fena yanıp yıllardır kemer sıkıp, tasarruf eden Taylandlılar, ekonomik krizden tüketim harcamalarına girişerek çıkıyor.

Ucuz finansman ve düşük faizli krediler imkanlarını değerlendiren Tayland vatandaşları, konut, otomotiv, cep telefonu, kablolu TV ve diğer dayanıklı tüketim malları alımı furyasını başlattı.

Tayland'ın ihraç mallarına global talep azalıp, ihracata dayalı ekonomik büyümenin motoru yavaşlayınca, iç talep ve iç tüketime dayalı büyüme teşvik edildi.

İç talep ve tüketimin teÅŸvik edilip canlandırılmasına dayalı bu yeni furyayla Tayland ekonomisinin ÅŸaşırtıcı, olaÄŸanüstü düzeylere ulaÅŸması bekleniyor.Â

İşsizlik korkusunu bir yana atıp yeniden tüketime sarılan Tayland'da tüketicinin ekonomiye güveni Nisan'da son 15 ayın en yüksek düzeyine çıktı. Ekonomik büyüme beklentisindeki artış, global ekonomide canlanmanın yanısıra, Tayland para birimi baht'ın değerlenmesi ithalatı ucuzlattı.
  Â
Tayland'ın yanı sıra, bölgede Tayvan ve Güney Kore ekonomileri de bu yıl için büyük umutlar vaad ediyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!