BDDK'dan Erol Aksoy'un tablo ve yatlarına haciz

Güncelleme Tarihi:

BDDKdan Erol Aksoyun tablo ve yatlarına haciz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2002 02:07

BDDK el koyduğu İktisat Bankası'nın eski sahibi Erol Aksoy'un mal varlığına haciz başlattı. Haciz uygulanan mallar arasında bir süre önce Aksoy'un kapısına ‘Doğuş Çelik Cıvata’ tabelası astığı tarihi Tahsin Bey Yalısı'ndaki tablolar ile iki yatı da bulunuyor.

BANKACILIK Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) bünyesindeki Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, el koyduğu İktisat Bankası'nın eski sahibi Erol Aksoy'un mal varlığına haciz başlattı.

Erol Aksoy'un İstanbul'da Yeniköy'de bulunan tarihi Tahsin Bey Yalısı'na, polis denetiminde icra memurları aracılığıyla gidildiği ve yalıdaki tabloların haczedildiği öğrenildi. Tabloların haczedilmesi işlemlerinde, Yıldız Teknik Üniversitesi'nden uzmanlar da yer aldı.

Boğaz'daki yalının Doğuş Çelik ve Civata A.Ş.'ye ait olduğu ve 10 yıllığına Erol Aksoy'un eşi İnci Aksoy üzerine kiralanmış görüldüğü belirtiliyor. Yalının kiralama süresi 2004 yılında biterken, kira bedelinin 140 bin dolarlık kısmının da ödenmediği kaydedildi.

Operasyonlar, BDDK ve TMSF'ye bağlı özel tahsilat timlerince yürütülürken, yetkililer batık bankaların eski sahiplerine benzer operasyonların yapılacağını belirttiler.

HÜRRİYET ÇIKARMIŞTI

Tarihi Tahsin Bey Yalısı'nın kapısına asılan Doğuş Çelik ve Civata tabelası ile ilgili gelişmeleri Hürriyet ortaya çıkarmıştı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Tahsin Bey Yalısı ile ilgili ihtiyati haciz işlemi girişiminde bulunmuş, ancak yalının Doğuş Çelik Cıvata mülkiyetinde görünmesi nedeniyle haciz uygulayamamıştı. Doğuş Çelik Cıvata tabelasının yalıya İktisat Bankası'na el konulmasından sonra asıldığı belirlenmişti. İstanbul Ticaret Odası'nın sicil kayıtlarına göre, Tahsin Bey Yalısı'nın kapısında tabelası bulunan Doğuş Çelik Cıvata A.Ş.'nin biri tüzel ikisi özel üç ortağı bulunuyor. Şirketin sicilinde genel merkez olarak da Tahsin Bey Yalısı'nın bulunduğu Yeniköy Mahallesi Köybaşı Caddesi No 247 adresi gösterilmiş. Doğuş Çelik Cıvata'nın tüzel ortağı olarak, Medya İletişim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. görünüyor. Bu şirketin ortaklık yapısı incelendiğinde ise, Erol Aksoy'un şirkette bir miktar hissesi bulunduğu ortaya çıkıyor.

İki yatına da el kondu

BDDK'nın girişimi üzerine Erol Aksoy'a ait yatlardan biri olan ‘‘Laperla’’ Büyükada açıklarında yakalanarak haczedildi ve Fenerbahçe koyundaki marinaya çekildi. Aksoy'a ait diğer yata ise uzun takipten sonra Rodos açıklarında Yunan makamlarınca, BDDK'nın talebi üzerine el konuldu. Konsolosluk nezdinde girişimlere devam edildiği öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!