Belediyede bir günlük e-mail yasağı

Güncelleme Tarihi:

Belediyede bir günlük e-mail yasağı
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 10, 2002 15:43

İngiltere'de bir belediye, çalışanlarının birbirleriyle yüzyüze iletişim kurmasını sağlamak için haftada bir gün ofis içi e-mail göndermeyi yasakladı. Liverpool Belediyesi'nde alınan kararın bir deney niteliğinde olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Guardian gazetesinin web sitesinde yayınlanan habere göre, belediye yönetimi, bilgisayarda çalışan 6 bin personelin birbirlerine günde 40 bin mesaj gönderdiÄŸini farkedince, haftada bir günlük e-mail gönderme yasağı uygulamaya baÅŸladı. Â

Kararı alan yönetici David Henshaw, çarşamba günleri uyguladıkları e-mail yasağıyla personeli "özgürleştirmeyi" umduklarını belirtti. Henshaw ayrıca personelin sürekli birbirlerine e-mail göndermesi yüzünden yaşanan zaman kaybı ve sorunların çözülemeyişi gibi problemlerin de azalacağını umuyor.

"E-mail personelin daha hızlı iletişim kurmasını sağlıyor ama bazen sorunu telefonla konuşarak çözmek daha kolay oluyor" diyen yönetici, yasağın bir deney niteliğinde olduğunu ifade ediyor.

Yasak kapsamında çarşamba günleri belediye çalışanları birbirlerine e-mail gönderemiyor ancak ofis dışı e-mail göndermeye bir sınırlama getirilmiyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!