ABD ile ekonomik yardım görüÅŸülüyor

Güncelleme Tarihi:

ABD ile ekonomik yardım görüşülüyor
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 19, 2003 11:44

ABD'ye Türk hava sahasını açmayı öngören ikinci tezkere çerçevesinde ABD'nin Türkiye'ye yapacağı ekonomik yardım taraflar arasında ele alınıyor.

Haberin Devamı

Ekonomik yardım konusuyla ilgili olarak DışiÅŸleri Bakanlığı MüsteÅŸarı Büyükelçi UÄŸur Ziyal ile ABD'nin Ankara Büyükelçisi Robert Pearson'un bu sabah bir telefon görüşmesi yaptığı öğrenildi.Â

Bu arada Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, bir soru üzerine, tezkere konusunda gerekli açıklamaların Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek tarafından yapıldığını söyledi.

Gül, Dışişleri Bakanlığı'ndan ayrılırken gazetecilerin tezkere konusundaki soruları üzerine, ''Gerekli açıklamayı Çiçek yaptı'' dedi.

Tezkerede Çiçek'in açıkladığı hususların dışında bir deÄŸiÅŸiklik yapılması öngörülmüyor. Buna göre, Amerikalı askerlerin Türkiye'de konuÅŸlanması deÄŸil, hava sahasının açılması gündemde. Â

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, ABD'nin, Türkiye'den acil olarak Amerikan uçaklarının transit geçişine izin verilmesini istediğini belirtmiş, ''Bu safhada bizden istedikleri sadece budur. Dolayısıyla tezkerede bu husus yer alacaktır'' diye konuşmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!