Şekersiz ve sanatsız kalmayın

Güncelleme Tarihi:

Şekersiz ve  sanatsız kalmayın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2002 15:02

Bayram boyunca herhangi bir tatil programı yapmadıysanız aile ziyaretlerinden arta kalan zamanda, sinema, tiyatro, konser gibi kültür sanat etkinlikleri sizi bekliyor.

Haberin Devamı

Kimbilir belki de bu dört gün boyunca, günlük yaşamın koşturmacası içinde gitmeye bir türlü fırsat bulamadığınız konser, tiyatro sinema gibi etkinliklere vakit ayırmanız için iyi bir fırsat olur. Bayram etkinlilerine kısaca bir gözatalım istedik.

Bayramda izleyebileceğiniz filmler için:
http://www.hurriyetim.com.tr/haberler/0,,sid~18,00.asp

Yunanlı topluluktan Nazım Hikmet yorumu

Sezonun Nazım Hikmet oyunlarından biri de Şehir Tiyatroları'nın Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde perde açan Unutulan Adam. Yalnız bu kez oyunu Yunanistan'dan gelen Volos Sanat Tiyatrosu sahneliyor. Panayot Abacı'nın Yunanca'ya çevirdiği eserin yönetmeni Ionnis Trandas. Tiyatroseverler için ilginç bir deneyim:

5 Aralık/  6 Aralık
Saat: 20:30
7 Aralık
Saat: 15:00 - 20:30
8 Aralık
Saat:15:00
Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi
Tel:0 216 333 03 97

Haberin Devamı

Cihan Yandı Kanlı Nigar
 
İstanbul Şehir Tiyatrosu'nun yeni bir "Lüküs Hayat" olmaya aday oyunu Kanlı Nigar, bayram boyunca Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde seyirciyle buluşuyor. Sadık Şendil'in defalarca beyazperdeye de uyarlanan bu eserinin yönetmeni Engin Gürmen. Zihni Göktay, Metin Çekmez, Ayşe Kökçü Şenay Saçbüker'in de aralarında bulunduğu kalabalık bir kadro oyunda rol alıyor. Tam da bayram atmosferine uygun müzikli-şarkılı bir oyun.

5 Aralık
6 Aralık
Saat: 20:30
7 Aralık
Saat:  15:00 - 20:30
8 Aralık
Saat: 15:00
Fatih ReÅŸat Nuri Sahnesi

Tenten, Red Kit, Safinaz ve diÄŸerleri

İstanbul Devlet Tiyatrosu, Özen Yula'nın yazdığı Kırmızı Yorgunları adlı oyunu Atatürk Kültür Merkezi Oda Tiyatrosu'nda sahneliyor. Payidar Tüfekçioğlu'nun yönettiği oyunda Nişan Şirinyan, Cengiz Baykal, Funda Eskioğlu, Simay Küçük  ve Özden Çiftçi rolalıyor.

Kırmızı Yorgunları'nın temelinde 'insan bir süre sonra alıştığı durumlara yabancılaşır' düşüncesi yatıyor. Oyunun yönetmenine göre , Kırmızı Yorgunları'nda hepimizin yakından tanıdığı çizgi roman kahramanları Red-Kit, Tenten, Safinaz, FatoÅŸ ve Betty var. Oyun onlara farklı kimlikler yakıştırıp farklı bir dünya kuruyor.Â
 
5 Aralık ve 6 Aralık
Saat:20:00
7 Aralık
Saat: 15:00/ 20:00
8 Aralık
Saat: 15:00
AKM Oda Tiyatrosu Â
Tel:0 212 251 56 00

Haberin Devamı

Kaygusuz Abdal
 
Sevgi Sanlı'nın kaleme aldığı Kaygusuz Abdal, Sönmez Atasoy'un rejisiyle Taksim Sahnesi'nde perde açıyor.Â

Oyun, dünyada herşeyin gelip geçici olduğu kalıcı olanın ise dosluk olduğu ana teması etrafında gelişiyor. Bu fikir Kaygusuz Abdal'ın , gönül birliğinin ve toplumsal sevginin tek kalıcı etmen olduğunu kendi yaşam öyküsüyle ortaya konuluyor. Müzik ve dansın oluşturduğu ritüellere dayalı yapısıyla farklı bir felsefe beyanında bulunan Kaygusuz’un barış çağrısı, bugünde hatırlanması gereken özgün bir kimlik olduğunu kanıtlıyor.


Oyunda, Yetkin Dikinciler, Atsız Karaduman, Burak Şentürk ve Okday Korunanın da aralarında bulunduğu kalabalık bir oyuncu kadrosu rol alıyor.
 
5 Aralık/  6 Aralık
Saat:  20:00
7 Aralık
Saat: 15:00/ 20:00
8 Aralık
Saat:15:00
Taksim sahnesi
Tel:0 212 245 25 90 Â

Haberin Devamı

Yeni yüzyılda yeniden okunuyor
 
"Kavganın içinde" olmak mı, yoksa "kavganın dışında" kalmak mı? Hangisi ölümcüldür? Mehmet Ulusoy'un 1981'de Fransa'da olay yaratan uyarlaması Benerci Kendini Niçin Öldürdü? yeni yüzyılda yeniden "okunuyor". Nazım Hikmet'in bu unutulmaz eseri Mehmet ulusoy'un rejisiyle perde açıyor. Oyuncular, Celal Kadri Kınoğlu, Hakkı Ergök, Kürşat Alnıaçık, Hülya Kalebayır ve Yurdaer Okur.


5 Aralık/  6 Aralık/ 7 Aralık
Saat:  20:00
8 Aralık
Saat: 15:00
Aziz Nesin Sahnesi
Tel: 0 212 238 96 48 
 
Eskimeyen 'eskiler'

Bayramın ikinci gecesi, Babylon'da  Oldies (70’s, 80’s, 90’s) But Goldies gecesi var.
'Eski'ye özlemin doruklarda dolaştığı şu yıllarda müzik alanındaki özlemi ve eskiye duyulan sevgiyi bu cümleden daha güzel anlatabilecek başka bir cümle daha var mı.  Eski bayram günlerinin güzelliğinden dem vurulduğu 'yeni' bir bayram gününde Abba'yla 70'lere, Alphaville’le 80'lere, Simply Red'le 90'lara yolculuğa çıkıyoruz...70'lerden bugüne  30 yıllık bayram gezisine çıkmak istiyorsanız Babylon sizi bekliyor.

Haberin Devamı

6 Aralık
Saat: 23:00

Cumartesi gecesi  Groovology

Bayramın son günü yine Babylon'da Radio Oxi-gen partisi var.  Groovology adını taşıyan bu partide "Groove" konseptini yeniden tanımlayacak olan Radyo Oxi-Gen'in ikinci partisinde dinleyiciyi alternatif kulüp müziklerinin elektronik sesler ile kesiştiği noktada dolaştıracak.
 
7 Aralık
Saat: 23:00

Babylon
Tel: 0 212 292 73 68

Dans, dans, dans...

Şeker Bayramı'nın ilk gecesi Manastre'da da hareketli ve müzik dolu saatler sizi bekliyor. Bu gecenin başlığı "world music& dance club". "Dünya Müziğini Kurtaran Adam" Yavuz Baş'ın önderliğinde düzenlenen gecenin özel konuğu DJ Rose Rouge. Bu eğlenceli gece saat 20:00'de başlayıp sabahın ilk ışıklarına yabin sabahın 4'üne kadar sürüyor.

Haberin Devamı

Bayramın ikinci ve ücüncü günü 6 ve 7 Aralık'ta ta Dj Bam-bi, Dj Manastre Sound ve Dj Swoop'un müzikleri eşliğinde bir dans gecesi bekliyor müzikseverleri.

 İstiklal Caddesi Acara Sokak no:13/1
Galatasaray-Taksim
Tel : 0 212 244 22 57-0 212 251 13 23

 Bayramlık Roxy

Bayram boyunca Roxy'de de şeker gibibir program var. Roxy'nin programına şöyle kısaca bir göz atalım:


5 Aralık Perşembe
Fasıllı Roxy bayramı

6 Aralık Cuma
Fun-key night

7 Aralık Cumartesi
Efsun - Murat - Hayko

Tel:   0 212 245 66 81

Balık Ayhan Shaman'da

İstanbul'un eğlenceli bayram gecelerinin bir halkası da Shaman'da. Bayramın ilk günü olan 5 Aralık gecesi Tamburada sanne alıyor. Günümüzün elektronik ve dans müziği ile modern caz yaklaşımlarını bir araya getiren yeni bir grup Tamburada.

Korhan Futacı ve Özün Usta tarafından 2001 yılının Aralık ayında kurulan ve 2002 Eylül'ünde son şeklini alan grup, özellikle İstanbul'un atmosferinden beslenerek müziğini ortaya koyuyor. Grupta saksofonda  Futacı ve vurmalı çalgılarda Usta'nın yanısıra vokalde Özlem Şimşek, elekto gitarda Özgür Bakır, synthesizer'da Emre Beşli, elektrikli bas gitarda  Okan Öncel ve elektronik seslerde Tansur Kaner var.

Eğer Shaman'a 6 ve 7 Aralık'ta gitmek istiyorsanız Balık Ayhan ve arkadaşlarının 9/8'lik notaları sizi bekliyor . Kendi tarzını 'düşündürürken eğlendiren' olarak tanımlayan Balık Ayhan, eski ve yeni çalışmalarından örneklerle Shaman World Music Club'ta ilk kez sahne alacak. 

------------------------------------------------------------------------------------------ 
Ä°zmir
 Â
Dünyanın Yaşlı Çocukları

Konak Sahnesi'nde  "Dünyanın Yaşlı Çocukları" adlı oyun 8 Aralık'a kadar görülebilecek.     Ülker Köksal'ın yazdığı, Fikret Tartan'ın yönettiği oyunun dekor ve kostümlerini Tayfun Çebi, ışık tasarımını Hasan K. Yalman hazırladı. Başlıca rolleri Hülya Böceklioğlu, Türker Tekin, Evren Serter, Aylin Kumbaracıoğlu, Aktan Günalp ve Mediha Köroğlu'nun paylaştığı iki perdelik oyunda, özel tiyatro koşullarında bir sanatçının kendini var etme çabası ve bu çabanın çevrede nasıl algılandığı anlatılıyor. 8 Aralık Pazar saat 11:00'de, çocuk oyunu "Gökkuşağının Altında" görülebilir.
        Â
Antalya
Aziz Nesin'den sahneye

Antalya Devlet Tiyatrosu 7 Aralık'a kadar Aziz Nesin'in "Hadi Öldürsene Canikom" adlı eserini sahneleyecek. Ali Meriç'in rejisiyle sergilenen oyunda Gül Tunççekiç, Sevin Şenöz ve Şener Kökkaya rol alıyor. Sahnelendiği ilk tarihten bu yana kapalı gişe oynayan oyunun dekorve kostüm tasarımları Esra Salah'a, ışıklaması ise Hakan Doğan'a ait. Oyun, yaşamın neresinde olursa olsun, insanoğlunun yaşadıkça kendine yeni umutlar bulabileceğini anlatıyor.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!