Cincinnati'de bir İspanyol

Güncelleme Tarihi:

Cincinnatide bir İspanyol
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2002 12:09

Cincinnati Masters Serisi Tenis Turnuvası'nda, Lleyton Hewitt'i 7-5 ve 7-6'lık setlerle 2-0 yenen İspanyol Carlos Moya şampiyonluğa ulaştı. Yağmur nedeniyle 2 saat ara verilen karşılaşmada galip gelen Moya, 392 bin dolarlık (yaklaşık 650 milyar TL) para ödülünün sahibi oldu.

Haberin Devamı

Yağmur nedeniyle ilk setine ara verilen karşılaşmada, Moya tıpkı bu turnuvadaki diğer rakiplerine yaptığı gibi Hewitt'e de tek bir set bile vermedi ve kariyerinin 11'inci, sezonun ise 4'üncü şampiyonluğuna ulaştı. 2000 yılının Kasım ayında düzenlenen Stuttgart Masters Serisi mücadelesinden bu yana hiçbir final karşılaşmasını kaybetmeyen Hewitt, maça iyi başladı ve 25 yaşındaki rakibi karşısında 3-1 öne geçti. İspanyol rakibinin servis kırmasına engel olamayan Hewitt, skor 4-4'ken yağmur nedeniyle iki saat kadar ara verilen ilk setten 7-5 mağlup ayrıldı.

İkinci sette oldukça hırslı bir görüntü çizen Avustralyalı raket, 5-2 öne geçmesine ve bir kez set puanı şansı yakalamasına rağmen rakibinin karşılaşmayı tie-break setine götürmesine engel olamadı. Çekişmeli bir mücadeleye sahne olan tie-break setinde yaptığı çift hatayla 16 numaralı seri başı Carlos Moya'ya maç puanı fırsatını veren Hewitt, rakibinin servisini karşılamayı başaramayınca uzun bir aradan sonra ilk kez oynadığı bir final karşılaşmasını kaybetti.

Haberin Devamı

Lleyton Hewitt, karşılaşmadan sonra yaptığı açıklamada, oynadığı son 22 maçın 20'sini kazanan rakibi Moya için, "Bugün benim için fazla iyiydi." yorumunu yaptı. Geçtiğimiz hafta içinde ATP tarafından cezaya çarptırılan Hewitt'in turnuva ikinciliği karşılığında kazandığı 206 bin dolar(yaklaşık 330 milyar TL) para ödülünün yarısının elinden alınması bekleniyor.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!