Yardım için işe aldırdığım kız sevdiğimi ayarttı

Sevgili ablacığım, ne olur bana acil yardım elini uzat. Köşeni izliyor ve sana çok güveniyorum. Sevdiğim bir genç vardı, o da beni seviyordu.

Ailesi de evlenmemizi istiyordu. Her şey çok güzel gidiyordu. Birbirimizi deliler gibi seviyorduk. Aynı işyerinde çalışıyorduk. Patronlarımız bile düğünümüzü yapacaklarını söylüyorlardı. Bu arada bir samimi arkadaşımın kızkardeşini işe aldırdım. Biz onunla çok samimileştik. Bu samimiyet nedeniyle sık sık bir araya gelmeye başladık. Ve giderek sevdiğimle aramız açılmaya başladı. Benden uzaklaştığını hissediyordum. Sık sık tartışıyor, birbirimizi kırıyorduk. Sonunda işyerimdeki arkadaşlarım bana sevdiğim genci, işe aldırdığım o kızla birlikte gördüklerini söylediler. Hem de çok sık görüyorlarmış. Sonunda onunla birlikteliği olduğunu anladım. Bu arada bana çıkma teklif edenleri geri çeviriyordum. Hep sevdiğim biri olduğunu söylüyordum. Ama sevdiğimle konuşamıyordum. Sonunda bana ‘‘Seni çok seviyorum, sen her şeyin en iyisine layıksın ama ayrılmak zorundayız, sebebini biliyorsun’’ dedi ve ağlayatar bitirdi. İşyerini terk etti. Ben bir yıl olmasına rağmen onu unutamıyorum. Bu arada ailemin zoruyla sözlendim. Ama onu unutamadığımı görünce yapamadım. Sözü attım. Geçenlerde o yeniden aynı işyerinde işe başladı. Karşılaştığımızda gözlerinden mutluluk okunuyordu. Ben de onu hálá çok seviyorum ve eskisi gibi olmak istiyorum ama, ne yapacağımı, nasıl yapacağımı bilemiyorum. Ne olursun ablacığım acil olarak bana akıl ver.

Rumuz: Kara Sevdalı



SEVGİLİ
kızım, bu erkekleri anlamak mümkün değil. Erkekler güvenilmez, dediğimde ise bana kızıyorlar. İşte gel de bu genç adamı anla. Seni seviyor, gözyaşları içinde senden ayrılmak zorunda olduğunu söylüyor. Seni seviyor ama bir başkasının cilvesine dayanamıyor. Elbette burada o arkadaş sandığın, acıyıp işe aldırdığın kızın da çok büyük rolü var. Resmen seni arkandan vurmuş. İşte arkadaş seçerken dikkat etmenin önemi burada. Herkese güvenmemek gerektiğini unutmamalı. Ama tabii o genç adam da pek çok erkek gibi (yine bana kızacaklar) çok zayıf davranabiliyor. Bu adama ne kadar güvenebilirsin, bilmiyorum. Ama sonuçta eğer yüreğinde h*al*a bu kadar büyük bir sevgi varsa, madem yeniden aynı işyerine girdi, onunla karşılıklı olarak konuşmalısın. Belki o da pişman olmuş ve sana dönmek için fırsat kolluyordur. Belki yaptığı hatayı anlamıştır ve yeniden sana yaklaşmak için cesaret arıyordur. O kızla hálá beraberse, senin de aynı şekilde hareket ederek sevdiğini geri almak için ona yeniden yakınlık göstermende bence hiç sakınca yok.
Yazarın Tüm Yazıları