Meclis'te Datça'lı gazeteciye af önerisi

Güncelleme Tarihi:

Mecliste Datçalı gazeteciye af önerisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2002 14:14

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan hakkında "kişiye özel" yasa çıkarılmaması uyarısında bulunan CHP'nin İstanbul Milletvekili Ahmet Güryüz Ketenci, Datçalı gazeteci Sinan Kara için tek kişilik af önerdi.

Haberin Devamı

TBMM Adalet Komisyonu'ndaki görüşmeler sırasında sözalan CHP İstanbul Milletvekili Ahmet Güryüz Ketenci, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edilen Anayasa değişikliğinin "kişiye özel" düzenleme içerdiğini belirtti. Erdoğan hakkındaki basın suçları cezalarının sonuçlarıyla silinmesi tasarısının da kişiye özel nitelik taşıdığını kaydeden Ketenci, "Datçalı gazeteci Sinan Kara, gazetesinin iki nüshasını kaymakamlığa vermediği için hapis cezasına çarptırıldı, Hükümet tarafındannderilen basın yayın affı tasarısına Sinan Kara için de af eklensin" dedi.

Öneriyi dinleyen Adalet Bakanı Cemil Çiçek, "Bu tasarıyla Sinan Kara'ya af getirmek uygun olmaz, konusu aynı değil, ancak başka bir öneri olarak gelirse üzerinde konuşulur" dedi. Cemil Çiçek CHP'ye Datçalı gazeteci Sinan Kara'nın affı için yasa önerisi vermeleri çağrısında bulundu. CHP'li Ahmet Güryüz Ketenci öneriye, "Hayır biz vermeyiz" diye karşılık verdi.

Haberin Devamı

Datçalı gazeteci Sinan Kara, gazetesinin iki nüshasını Datça Kaymakamlığına vermediği için hapis cezasına çarptırılmıştı. Datça Kaymakamlığı ayrıca Kara için 18 ayrı dava açmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!