‘Reklamcılar Tahtaya’ 10 kez kalktı

Güncelleme Tarihi:

‘Reklamcılar Tahtaya’ 10 kez kalktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2003 14:34

Uluslararası Reklamcılık Derneği (IAA), 'Reklamcılar Tahtaya' eğitimleriyle sektör çalışanlarının bilgilerini tazeliyor. Dört yıl önce başlatılan eğitimlerle, çalışanların sektördeki hızlı gelişmeleri takip etmesi amaçlanıyor. En son eğitim 22 Mart'ta verildi. Bir sonraki eğitimin ise gelecek Kasım ayında verilmesi planlanıyor.

Haberin Devamı

Teknoloji tüm hızıyla gelişirken, birçoğumuzun okullarda öğrendiği bilgilerin yenilenmesi zorunluluğunu doğuruyor. Sektörler ve şirketler, çalışanlarındaki bu açığı eğitimle kapatma yoluna gidiyor. Özellikle reklam, pazarlama ve pazarlama iletişimi gibi sektörlerde bilgilerin çoğu her yıl yenilenmeye ihtiyaç duyuyor.

Uluslararası Reklamcılık Derneği (IAA), sektörde çalışanların yenilikleri takip etmesi amacıyla dört yıldır 'Reklamcılar Tahtaya' adlı eğitim programını uyguluyor. Reklamcılık mesleğinden tecrübeli eğitmenler, katılımcılara okul yaşamından bir gün geçirterek son yenilikler hakkında  bilgilenmelerini sağlıyor.

IAA, uluslararası bir kuruluş. Dünyada dört binden fazla üyesi bulunuyor. Kuruluş yılı 1938. Türkiye'de 1988'de faaliyete geçmiş ve 117 üyesi var. Dernek, reklam ve pazarlama iletişimi sektöründe ticari iletişimin kalitesini artırmayı ve standartları yükseltmeyi amaçlıyor. Pazarlama iletişimi alanında faaliyet gösteren, reklamcılık, halkla ilişkiler, medya, araştırma şirketleri gibi sektörün bütün unsurlarını tek çatı altında topluyor.

Haberin Devamı

IAA Türkiye, eğitimle yakından ilgileniyor. Her yıl üniversitelerarası reklamcılık yarışması düzenliyor. Okullar dışında sektörde çalışanlara yönelik eğitimler de veriliyor. 'Reklamcılar Tahtaya' projesi bunlardan  biri. Katılımın ücretsiz olduğu projeye, 2000 yılında başlanmış. En son eğitim toplantısı, 22 Mart'ta yapılmış. Eğitimler, yılda iki ya da üç kere veriliyor. Bir gün sürüyor ve beş dersten oluşuyor. Şu ana kadar 10 eğitim düzenlenmiş ve 42 ders verilmiş. Her eğitime 250 kişi katılabiliyor. Eğitimler, sektörde tanınmış isimler ve şirketlerin üst düzey yöneticileri, akademisyenler tarafından veriliyor. Katılımcılar daha çok reklam verenler, reklam şirketleri ve medya çalışanlarından oluşuyor.

PRATİKTEN TEORİYE

IAA Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri Ahmet Durul, bir sonraki 'Reklamcılar Tahtaya' eğitiminin önümüzdeki Kasım ayında verileceğini açıklıyor.

Bu eğitimle reklam sektöründeki standartları ve kalifiye insan sayısını   yükseltmeyi amaçladıklarını kaydediyor:

Haberin Devamı

‘‘Eğitim okulla sınırlı değil. Ömür boyu sürüyor. Reklam ve pazarlama   pratikten teoriye giden konuları içeriyor. Bu sektörlerde sorunlar ve gelişmeler, pratikte tespit edilip daha sonra sistematize ediliyor. Bu alanlarda kalıcı teorilere bağlı kalmak imkansız. Öğrenilen şeyler kısa sürede geçerliliğini yitiriyor. Bilgilerin çoğu yenilenme gereği duyuyor. 'Reklamcılar Tahtaya' eğitiminde bunu yapıyoruz. Mesleğin içinden gelen kişilerin en son gelişmeleri ve uygulamaları anlattıkları eğitimler düzenliyoruz.‘‘

Eğitim, şirketlere değil bireylere yönelik. Durul'a göre, insanların şirket zorlaması ile değil de, kendi istekleriyle eğitime gelmesi öğrenmeyi daha etkili kılıyor. Durul, şu ana kadar düzenledikleri programların çok ilgi gördüğünü dile getiriyor. Daha çok düzenli eğitim imkanı bulamayan kurumlardan kişilerin kendilerine başvurduğunu söylüyor. Anadolu'da da, bu eğitimlerin verilmesi yönünde kendilerine taleplerin geldiğini ifade ediyor. 'Reklamcılar Tahtaya' eğitiminin okul yaşamından bir gün şeklinde olmasına özen gösteriliyor. İstanbul Teknik Üniversitesi'nin büyük amfisi kullanılıyor. Dersler cumartesi günleri yapılıyor. Her ders bir buçuk saat sürüyor.

Haberin Devamı


Gönüllü eğitmenler

Ahmet Durul, 'Reklamcılar Tahtaya' isminin eğitimcileri bu etkinliğe teşvik etmek amacıyla konulduğunu anlatıyor. Ders konularının dernek komitesi tarafından belirlendiğini ve bu konulara uygun konuşmacıların çağrıldığını söylüyor. Hepsi gönüllü olan konuşmacıların, program çerçevesinde ders vermekten memnun kaldığına değiniyor. Şu ana kadar programda eğitim vermiş kişiler arasında, Prof. Dr. Ali Atıf Bir, Güven Borça, Ali Saydam, Jeffi Medina gibi sektörün yakından tanıdığı isimler bulunuyor. Durul, her programa büyük ilgi olduğunu ve katılımcıları kayıt sırasına göre belirlediklerini kaydediyor. Bir marka haline gelen 'Reklamcılar Tahtaya' eğitimlerinin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini belirtiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!