Türkiye'den gençlik portreleri

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeden gençlik portreleri
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 20, 2002 13:01

Fotoğraf sanatçısı Serhat Özşen'in yapıtları 30 Eylül tarihine kadar Taksim Sanat Galerisi'nde sergileniyor. Özşen'in, 1980 ihtilali sonrasında dünyaya gelen genç kuşağın profilini çizmeyi amaçladığı bu serginin başlığı "80 Sonrası Gençlik." Sanatçı sergide yeralan yapıtlarında Türkiye'nin değişen ekonomik ve sosyal değerlerini de gözler önüne sererek ülkenin yakın geçmişinin bir panoramasını sunuyor.

Haberin Devamı

"80 Sonrası Gençlik" sergisi 3 yıllık bir çalışmanın ürünü. Özşen, günlük yaşamın içinden seçilen gençlerin fotoğraflarını, onların hayata bakışını yansıtacak tarzda stüdyo ortamında çekmiş.

Dijital baskı fotoğraflara Radikal Gazetesi yazarlarindan Mine G. Kırıkkanat'ın konuya ilişkin yorumlarını içeren yazısı da basılı metin halinde eşlik ediyorSergi 15 Ekim'e kadar görülebilir.
  Â
KÄ°MDÄ°R?

1967 yılında İsviçre'de doğan Serhat Özşen, 1988 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Fotoğraf Bölümü'ne girdi. Öğrenimi süresince ve mezun olduktan sonra çesitli fotoğraf ve reklam  ajanslarında çalışmayı sürdürdü. Aylık dergilere fotoğraflar çekti. Özşen, halen Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fotoğraf Bölümü'nde yüksek lisansına devam ediyor.

Taksim Sanat Galerisi
Gezi Dükkanları, No.24, Taksim
Tel : 212 245 20 68

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!