Okuyan istifa etti

Güncelleme Tarihi:

Okuyan istifa etti
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 07, 2002 15:23

Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan istifa etti. Okuyan'ın Bakanlar Kurulu'nda İş Güvencesi Yasa Tasarısı üzerinde çıkan tartışma sonucu bu kararı aldığı öne sürüldü. Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şükrü Sina Gürel, Okuyan'ın yerine Devlet Bakanı Nejat Arseven'in getirildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Başbakan Bülent Ecevit ile Devlet Bakanı Kemal Derviş arasında süren gerilimin gölgesinde Başbakanlık Merkez Binası'nda saat 11:15'de başlayan kritik Bakanlar Kurulu toplantısı ciddi tartışmalara sahne oldu.

Başbakan Bülent Ecevit başkanlığında iki haftalık aradan sonra toplanan Bakanlar Kurulu'nda, Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan, üzerinde büyük tartışmalar yaşanan İş Güvencesi Yasa Tasarısı'nı gündeme getirdi. Okuyan, "Bu tasarı yasalaşmazsa istifa ederim" dedi ve toplantıyı 10 dakika sonra terk etti.

BaÅŸbakan Ecevit ise, Bakanlar Kurulu toplantısı sırasında, "Sayın Okuyan görevinden istifa ettiÄŸine iliÅŸkin bilgiler var" diyerek bu geliÅŸmeyi diÄŸer bakanlara duyurduÄŸu bildirdildi.Â

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şükrü Şina Gürel, toplantının ardından yaptığı açıklamada Yaşar Okuyan'ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan istifa ettiğini doğruladı ve yerine Devlet Bakanı Nejat Arseven'in getirildiğini bildirdi. İnsan haklarından sorumlu Devlet Bakanı olan Arseven'in yerine ise ANAP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Doğan atandı. Atamalara ilişkin kararname, Cumurbaşkanlığı'na gönderildi. Sezer de bu kararnameyi imzaladı.

YILMAZ: SEÇİM İÇİN ÇALIŞACAK

ANAP lideri Mesut Yılmaz da, 3.5 saat süren ANAP Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısının ardından Okuyan'ın istifasına iliÅŸkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.Â
Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan'ın, seçim çalışmalarını daha etkin yürütebilmek için görevinden istifa ettiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!