İstanbul'da Politikalar Merkezi

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda Politikalar Merkezi
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2002 13:50

Sabancı Üniversitesi'nde konumlanan ve özerk bir yapıya sahip olan İstanbul Politikalar Merkezi, basına tanıtıldı.

Haberin Devamı

Toplantıda, bu yıl ilki verilecek "Dilek Sabancı Araştırma Ödülü"nün konusunun "Etkin Devlet" olduğu açıklandı. Sabancı Üniversitesi'nin Karaköy'deki İletişim Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, özerk bir şekilde faaliyet gösterecek olan "İstanbul Politikalar Merkezi"nin, "sosyal bilimler alanında özgür ve saygınlığı yüksek araştırmalar" yapmak üzere kurulduğunu kaydetti.

İPM Koordinatörü Prof. Dr. Üstün Ergüder de uzun vadede merkezin kendi ayakları üzerinde durmasının öngörüldüğünü ifade ederek, şunları söyledi:

"Amacımız politikacı yetiştirmek değil. Üniversiteler, sivil toplum kuruluşları arasında sosyal bilimlerle ilgili ağ oluşturmak. Buağ ile yeni projeler, düşünceler üretmek. Gündem tespit iddiamız yok. Türkiye'nin karşılaştığı sorunlar üzerine, ileriki senaryoları düşünerek bilgi ve araştırma üretmek amacındayız. Türkiye'de iyi olduğu kadar dağınık haldeki sosyal bilimler potansiyelini biraraya getirmek istiyoruz. Geniş ve önemli bir bilim dalı olan sosyal bilimleri yönlendirmek ve aynı zamanda araştırmacılar yetiştirmek düşüncesindeyiz."

Haberin Devamı

Merkezin ilgi alanlarının, "Türkiye ve AB", "Eğitim", "Sivil Toplum", "Uyuşmazlıkların Çözümü" ve "Devlet Reformu" olduğunu belirten Prof. Dr. Ergüder, çalışmalardan bazılarının Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) ile yürütüleceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!