Cibona hafif geldi

EFES Pilsen dün 2. tur D Grubu'ndaki ilk maçında Cibona Zagreb'i zorlanmadan yenmeyi başardı.

Zaten, Hırvat takımı, lacivert beyazlılara rakip olamazdı. Maçın düşük skorla bitmesine bakmayın. Çünkü, Cibona'nın antrenörü Petkoviç, Efes Pilsen'e farklı skorla yenilmemek için her hücumu neredeyse 24 saniye ile oynattı oyuncularına. Böyle olunca da, Efes Pilsen oyunu hızlandırma şansı bulamadı. Ancak temsilcimiz, sert savunmasıyla rakibine oyununu kabul ettirdi.

Kopma noktası

Maçın kopma noktası, ilk yarıda Efes Antrenörü Oktay Mahmuti'nin Kaya'yı çıkartıp, yerine Alper'i oyuna sokarak dört kısaya dönmesiydi. Burada Alper'in savunmada ve hücumda gayretli oyunu, arkadaşlarına yaptığı asistler, oyunun bir anda Efes'in lehine dönmesini sağladı. Sonuçta, 68 sayının 49'unu Kambala ve Brown'dan bulan Efes Pilsen, yoluna devam etti.

Lacivert beyazlıların bana göre en büyük rakipleri Malaga ile CSKA Moskova'dır. Efes'in gelecek hafta deplasmanda Malaga önünde alacağı bir galibiyet, onların Final Four şansını arttırır. Tabii ki, CSKA'yı içeride yenmek şartıyla. Efes Pilsen'in seyircisi gün geçtikçe artıyor. Herhalde diğer maçlarda eski görkemli havalarını yakalayacaklardır.
Yazarın Tüm Yazıları