Atış şampiyonu Türk

Güncelleme Tarihi:

Atış şampiyonu Türk
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2008 11:01

Trap Shooting Turnuvası'nda 100 hedeften 99'unu başarıyla vuran Türk sporcu Cemal Seziner, İngiltere Güneydoğu bölgeleri arasında birinci gelerek, altın madalyaya layık görüldü.

Haberin Devamı

Tabak hedeflere atış atılarak yapılan "Trap shooting" sporu, 1793 yılında kuş avcılığıyla başladı ve farklı versiyonlarıyla günümüze kadar uzandı. Trap shooting, şimdi ise popüleritesi dünyanın her yerinde (ama özellikle Amerika’da) artan bir spor. Dönen bir askıya yerleştirilen tabak hedeflere ateş edilerek ve zorluk derecesi askının açısını değiştirerek yapılan sporda, kullanılan silahların belirli kriterlere uygun olması gerekiyor. Kurşunların 24 gramdan daha ağır olmaması, atış hızının saatte 104 kilometreyi, yüksekliğinin ise 7.5 santimi geçmemesi gerekiyor.

İngiltere’nin 9 Güneydoğu bölgesi arasında düzenlenen turnuvaya Londra takımı adına katılan Kıbrıs-Türk asıllı Cemal Seziner, 100 atıştan 99’unu başarıyla vurarak, 'performansıyla' turnuvanın şampiyonu ilan edildi. Seziner, plaket ve kupayla kameralara poz verirken, İngiltere’de yaşayan Türk toplumu için gurur kaynağı oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!