Kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2002 14:12

Dubai´ye ´İlk Adım´
ExpertiseGlobal´ın başlattığı ´İlk Adım´ projesi ile Türk şirketleri Ortadoğu´yu fethediyor. Aynı zamanda Dubai´de faaliyet gösteren bir kurum olan ExpertiseGlobal, başta Dubai Sanayii ve Ticaret Odası olmak üzere, Dubai ve diğer ülkelerle güçlü bağlantıları bulunan iş adamları ile sıkı iş geliştirme çalışmaları gerçekleştirdi. www.expertiseglobal.com, Türk şirketlerinin hizmet ve ürünlerinin tanıtımı için ideal bir pazarlama olanağı sunuyor. İlk Adım´da verilen bir yıl süreli hizmetin amacı ise Türk şirketlerinin çok az bir yatırım ile Dubai ve çevre ülkelerin pazar olanaklarını tanımasını sağlamak. Bilgi için: 0216 474 37 25.

Gençler yarışıyor
Loreal, eğitim ve iş dünyasını bir araya getiriyor. Şirketin düzenlediği ´e-Strat Challenge´ yarışması hem öğrenciler hem de şirketler için yeni buluşma noktası olacak. İlk kez 2000 yılında oynanan Loreal e-Strat Challenge, 50 ayrı ülkeden 10 bine yakın öğrenciye global bir kozmetik şirketini yönetmenin gerçek heyecanını yaşattı. İnternet üzerinden yapılan e-Strat Challenge yarışması, geçen sene iki bin 400 öğrenciyi bir araya getirmişti. Bu yıl yarışmanın üçüncüsü düzenleniyor. Öğrencilere kendilerini uluslararası bir kozmetik şirketinin başına geçerek, üç kişilik takımlar halinde iş dünyasının rekabetini sanal ortamda yaşama fırsatı sunuyor. Yarışmanın ön kayıtları 2 Aralık´ta bitiyor. Önceki iki yarışmada Türkiye en çok takımla katılan ülke oldu. 2001 yılında Boğaziçi Üniversitesi dördüncü sınıf ekonomi bölümü öğrencilerinden oluşan bir grup dünya ikinciliğini elde etti. Yarışmada dünya üzerinde yedi coğrafi bölge birincileri dört günlüğüne Paris´e davet edilecek. Yarışma boyunca izledikleri stratejileri uluslararası e-Strat komitesine sunacaklar. Seçilen üç takım alacakları çeşitli ödüllerin yanı sıra Loreal Grubunda iş bulma veya staj yapma olanağına da sahip olacak. Bilgi için: www.e-strat.loreal.com

Sanayi Kongresi
İstanbul Sanayi Odası (İSO) 50´inci kuruluş yılını kutluyor. İSO geride bıraktığı 50 yılın değerlendirilmesi ve sanayinin geleceğini şekillendirecek stratejilerin geliştirilmesi için kongre düzenliyor. ´Sürdürülebilir Rekabet Gücü´ temalı Sanayi Kongresi 10-11 Aralık tarihlerinde yapılıyor. Ayrıca Türk sanayisinin yıllar içindeki gelişimini anlatan, bu sürece tanıklık edenlerin katkıları ve zengin bir arşiv çalışması ile ´Bir Uygarlık Öyküsü;Sanayi´ isimli belgesel hazırlandı. ´İstanbul Sanayi Odası´nın 50. Yılında Türk Sanayi´ adlı kitabın da çalışmaları yürütülüyor. Sanayi Kongresi´ne Türkiye´den pek çok önemli sanayici ve akademisyenin yanı sıra Harvard Üniversitesi Uluslararası İktisat Profesörü Dani Rodrik de katılacak. Kongrede yerel ve küresel konjonktür çerçevesinde sanayinin önündeki fırsatlar ve tehditler tüm yönleriyle ele alınacak. İSO´nun 50. Kuruluş Yıldönümü etkinliklerinin ana sponsorluğunu Akkök Şirketler Grubu, Arçelik, Kale Grubu ve Ülker Gıda yapıyor.


Arge ´finalde´
Sosyal sorumluluk alanındaki faaliyetleri nedeniyle verilen ´Geleceği Şekillendirmek´ başlıklı ödülün üç finalisti arasında bir Türk şirketi de var. 2 Aralık´ta Avrupa Parlementosu´na verilecek olan ödülün finalistleri arasında Arge Danışmanlık da var. Şirket, Türkiye´de yönetim kalitesini ve sivil toplum kuruluşlarını geliştirme konusundaki çalışmaları nedeniyle Avrupa´da en iyi üç firma arasına girdi. Arge Danışmanlık, yarışmaya katılan, Nokia, Ericsson, Shell, BP, P&G gibi şirketleri geride bıraktı.
Şirket yetkilileri, kurumsal sosyal sorumluluk alanında Avrupa´nın en iyi üç kuruluşu arasında yer almalarının hem Avrupa, hem de Türkiye için önemli bir mesaj içerdiğini vurguladı. Değerlendirme, 28 Avrupa ülkesinden, 19-29 yaşları arasındaki kuşağı temsilen, 84 delege tarafından yapıldı. İlaç şirketi GlaxoSmith Kline, Afrika´daki çocuklara kişisel hijyen eğitimi konusundaki katkıları, maden şirketi BHP Biliton, Mozambik´te AIDS´i önleme konusundaki çalışmaları nedeniyle finale kaldı. Arge Danışmanlık ise, Türkiye´de yönetim kalitesi ve sivil toplum örgütlerini geliştirme konusundaki çalışmalarıyla en başarılı üç şirketten biri oldu.





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!