Ünlü aktör Sean Penn'den Bush’a: Savaş derken sırıtıyorsun

Güncelleme Tarihi:

Ünlü aktör Sean Pennden Bush’a: Savaş derken sırıtıyorsun
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2002 02:14

Hollywood yıldızı Sean Penn, Washington Post gazetesine verdiği tam sayfa ilanda, ABD Başkanı George W. Bush'tan Irak'a saldırılmamasını istedi.

Bush'a yazdığı açık mektupta, ‘‘Ben de sizin gibi Amerikalıyım ve son bir yıldır yaşananlardan kaygı duyuyorum’’ diyen Penn, ABD Anayasası ve Haklar Bildirgesi'ne derin bir inançla yetiştirildiğini vurguladıktan sonra, Bush'un son bir yılda attığı adımların Aerşka'nın temel prensiplerine aykırı olduğunu söyledi. Penn, Bush'un tartışmaya hoşgörülü olmadığını, medya yoluyla kamuoyunu manipüle etmeye ve temel hak ve özgürlükleri kısıtlamaya çalıştığını kaydetti. Bush'un çevreye duyarsız olduğunu ve savaş sözcüğünü tuhaf bir gülümsemeyle sarf ettiğini belirten Penn, Bush'u, Gershwin'i, Stegner'i ve Dr. Martin Luther King'i okumaya davet ederek, ‘‘Amerika'yı, Iraklı çocukları, bizim çocuklarımızı ve kendi çocuklarınızı hatırlayın’’ dedi.

‘‘Bombaya bombayla, katliama katliamla, ölüme ölümle karşılık vermeyi, bizimki gibi büyük bir ülke durdurabilir’’ düşüncesini savunan Penn, Irak'ta silah denetim mekanizmasının yeniden oluşturulmasını istedi. Radikalizmle savaşılırken özgürlüklerin yitirilmemesini isteyen, ABD'nin dünyanın polisi olmaması gerektiğini ifade eden aktör, mektubunu ‘‘Sean Penn, San Francisco, California’’ diye bitirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!