Çağlar hakkında çete davası

Güncelleme Tarihi:

Çağlar hakkında çete davası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2001 18:38

Eski Devlet Bakanı ve işadamı Cavit Çağlar'ın da aralarında bulunduğu 26 sanık hakkında, ''Cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak'' suçundan İstanbul DGM'de dava açıldı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sürdürülen ''Son Kredi Operasyonu'' kapsamında ''Görevsizlik'' kararıyla İstanbul DGM'ye gönderilen, sanıkları arasında Cavit Çağlar'ın da bulunduğu 26 kişi hakkındaki naylon fatura ve hayali ihracat fezlekesi Savcı Abdülaziz Aslan tarafından incelendi.

İnceleme sonucu, halen cezaevinde bulunan eski Devlet Bakanı ve işadamı Cavit Çağlar, oğlu Mustafa Çağlar, Şükrü Şankaya ile oğlu Şenol Şankaya'nın da aralarında bulunduğu 26 sanık hakkında ''çete'' suçundan dava açıldı.

Davanın iddianamesinde, Çağlar ile diğer sanıkların, TCK.'nın 313'ncü maddesi uyarınca ''Cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak'' suçundan 1 ile 3'er yıl arasında ağır hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ''Görevsizlik'' kararı ile İstanbul DGM'ye gönderilen fezlekede, sanıkların teşekkül oluşturup, naylon fatura kullanarak devleti zarara uğrattıkları belirtiliyordu.

Çağlar, halen Etibank davası ve Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen naylon fatura ve hayali ihracat soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!