"Barış...Barış" Muammer Karaca'da

Güncelleme Tarihi:

Barış...Barış Muammer Karacada
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2002 13:34

Barış Oyuncuları, "Barış..Barış" adlı oyunu 13 Kasım'da Muammer Karaca Tiyatrosu'nda sahneliyor. Metin Balay'ın Aristofanes'in barış temalı oyunlarını temel alarak uyarladığı ve sahneye koyduğu oyun, Neruda, Tevfik Fikret, Nicolas Guillen, Richard Rive, Vitezslav Nezval, Robinson Jeffers, Keneth Patcher, Thiago De Mello, Yannis Ritsos, Paul Eluard ve Manuel Alegre'nin metinlerinden oluşturuldu.

Haberin Devamı

"Barış.. Barış" oyunu savaş-barış ikilemine değişik açılardan bakıyor.
Dost-düşman ikilemine iki insan perspektifiyle bakan oyunun ilk bölümü savaşın militarist, korku dolu, vahşi, fanatik ortamını sergilerken ikinci bölümü barışın güzelliğine, insani yanına vurgular yapıyor.

Mustafa Turan, Metin Balay, Guillaume Frazier, Arzu Akın, Sermet Yeşil, Süheyla Elbaş, Kadir Çermik, Hira Sema Kalkan, Fatih Elbaş, Sevda Özdemir ve Mehmet Esatoğlu'nun rol aldıkları " Barış..Barış" oyununu Metin Balay derledi ve yönetti. Müziklerini ise Fatih Elbaş hazırladı.

"Barış...Barış" 13 Kasım 2002 Çarşamba günü Muammer Karaca Tiyatrosu'nda sergilenecek oyun 19.00 ve 21.00 de tekrarlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!