İş dünyasının yeni ‘Kaya’sı

Güncelleme Tarihi:

İş dünyasının yeni ‘Kaya’sı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2002 13:59

Ramada International'in Türkiye'deki ilk otel girişimi olan Kaya Ramada Plaza, iş dünyasının buluşma noktalarından biri olacak. Eylül ayında açılan otel, diğer otellerden farklı bir lokasyon seçerek Beylikdüzü'nde kuruldu. Herkesin kriz nedeniyle kemer sıktığı bir dönemde açılan ilk otel oldu.

Krizden sonra açılan ilk otel olan Kaya Ramada Plaza, iş dünyasını buluşturan bir otel olmayı hedefliyor. Ramada Otel, Kaya Holding tarafından Türkiye'ye franchise olarak getirildi. Kaya Holding tarafından kurulan otel, yine bu grup tarafından işletiliyor.

Otel, diğer otellerden farklı bir yer seçilerek Beylikdüzü'nde kuruldu. Beylikdüzü TÜYAP'a yürüme mesafesinde olan Kaya Ramada, geçtiğimiz eylül ayında düzenlenen Bilişim Fuarı'yla birlikte faaliyete geçti.

Kaya Ramada konumu itibariyle bir turist değil, 'iş' oteli olarak hizmet veriyor. 319 odası bulunan otelin, üç bin 500 kişiyi ağırlayabilecek toplantı odaları bulunuyor.

Otel, Ramada International'in Türkiye'deki ilk otel girişimi olma özelliğini de taşıyor. Kaya Ramada Genel Müdürü Tijen Günyol, şehir merkezinin çok kalabalık olması nedeniyle şirketlerin genel merkezlerini ve fabrikalarını şehir dışına taşıdıklarını belirtiyor. Konumları itibariyle de bu şirketlere hizmet vereceklerini ve iş oteli olduklarını söylüyor:

DEVAMI GELECEK

‘‘Ramada Plaza iş seyahati için konaklayan müşterilerinin hızla artan beklentilerini karşılamak amacıyla kuruldu. Franchising olarak İstanbul'daki ilk otelimiz. Eğer başarı sağlanırsa Kaya Holding başka oteller açmayı da düşünebilir. Herkes kriz nedeniyle giderlerini kısarken Kaya Holding bu otel yatırımını yaptı. Bulunduğumuz bölge zor bir bölge ama hedeflerimiz büyük. İstanbul'un başka yerlerinin olduğunu ve potansiyelinin bulunduğunu kanıtlamak istiyoruz.‘‘

Günyol, TÜYAP'ta düzenlenen fuarların da kendilerine katkısı olduğunu dile getiriyor.

200 çalışanı bulunan otel doluluk oranının artmasına bağlı olarak eleman sayısını da artıracak. Çerkezköy ve Hadımköy'deki işyerleri de Kaya Ramada için önemli bir potansiyel durumunda.

Kaya Ramada diğer otellerde olduğu gibi ilk yılını tanıtım yılı olarak geçiriyor. Otelin ilk yıl sonundaki hedefi yüzde 50 oranında doluluğa ulaşmak. Otel, kongre merkeziyle de kongre turizminden de pay almayı amaçlıyor. Şimdiden 2004 Üroloji Kongresi'ni düzenlemek için gerekli anlaşmaları yaptı.

Bilgi için www.kayaramada.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!