Otur ve hemen çalış

Güncelleme Tarihi:

Otur ve hemen çalış
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2002 17:33

Ofis outsourcing'i (dış kaynak kullanımı) şirketlerin yatırım risklerini azaltıyor. Önlerini göremedikleri bir pazarda ofis ekipmanlarına yatırım yapmak istemeyenlere, Regus ofisleri yeni bir alternatif oldu.

Krizler ve belirsizlikler, girişimcilerin yeni ofislere ve ofis ekipmanlarına yapacakları yatırımın maliyetini de artırıyor. Yerli ve yabancı yatırımcılar artık önlerini görmeden ofislere ve ofis ekipmanlarına yatırım yapmak istemiyorlar. Bu durum ‘ofis outsourcing’i kavramının doğmasına yol açtı.

Belçika menşeli İngiltere merkezli bir firma olan Regus Instant Worldwide Offices, hazır ofisleriyle firmaların riskini minimize ediyor. Sekreter dahil tüm altyapısı hazır ofislerle, beş yıldızlı otel hizmetini iş dünyasına uyarlıyor. 'Otur ve hemen çalış' sloganını kullanan Regus, 13 yıllık bir firma. 1999'dan beri de Türkiye'de faaliyet gösteriyor. Dünyada 50 ülkede, 400'ten fazla iş merkezinde hizmet veriyor. Firmalar, günlük 26 dolardan başlayan fiyatlarla Regus ofislerini bir aydan beş yıla kadar uzanan sürelerle kiralayabiliyorlar. İsteyen firmalar birer aylık sözleşmeler yaparak, her ay bunu yenileyebiliyor. İşleri kötü gittiğinde hemen ayrılabiliyorlar. Regus Türkiye, Maslak'ta Beybi Giz Plaza'nın 26'ıncı ve 27'inci katlarındaki 57 ofisiyle faaliyet gösteriyor.

HİZMETLER

Regus Instant Offices Worldwide Akdeniz ve Ortadoğu Bölgesel İş Geliştirme Müdürü Altuğ Yaka, Regus ofislerinin, yeni bir iş kurmak ya da bir bölgedeki pazarı denemek isteyen yatırımcılar için ideal bir çözüm olduğunu söylüyor. Ofislerin kapsadığı hizmetleri, şöyle sıralıyor:

‘‘Resepsiyon, mobilya, teknolojik donanım, toplantı odaları, video konferans sistemi, tüm sekreterlik hizmetleri, seyahat organizasyonları, IT hizmetleri.‘‘

Yaka, Regus ofis sistemleri ile yatırımcılara yüzde 30 fiyat avantajı sağladıklarına dikkat çekiyor: ‘‘Şirketlerin isteklerine göre esneklik sağlıyoruz. Bir ya da üç aylık kontrat yaparak, her ay kontratını yenileyen müşterilerimiz var. Riski biz karşılıyoruz. Ofislerimizden istedikleri zaman çıkabilirler, ya da kontratlarını uzatabilirler.‘‘

Regus'un diğer Akdeniz ve Ortadoğu Bölgesel İş Geliştirme Müdürü Sezen Akdağ ise, kriz ve 11 Eylül olayı nedeniyle doluluk oranlarının azaldığını belirtiyor. Şu anki doluluk oranlarının yüzde 75 olduğunu söylüyor. Dünya genelinde Regus ile Nokia arasında, bütün dünyadaki Nokia ofislerini kapsayan 100 milyon paundluk anlaşma yapıldığını kaydeden Akdağ, şöyle devam ediyor:

‘‘Müşterilerimiz büyük firmalar. Ofislerimizi kullananlar arasında Dell, Mercury Interactive, Monitor Consulting gibi firmalar var. Her sektöre hitap ediyoruz. Ancak daha çok bilişim ve telekomünikasyon firmaları tarafından tercih ediliyoruz.‘‘

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!