Vezirsuyu Tabiat Parkı’nın Alanı Genişliyor

Güncelleme Tarihi:

Vezirsuyu Tabiat Parkı’nın Alanı Genişliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2015 11:22

ORMAN VE SU İŞLERİ 13.BÖLGE MÜDÜRÜ MEHMET SIDDIK KILINÇER, “SAMSUN’UN VEZİRKÖPRÜ İLÇESİNDE BULUNAN 'VEZİRSUYU TABİAT PARKI'NIN 35 HEKTAR OLAN ALANI SINIR DEĞİŞİKLİK TEKLİFİNE GÖRE ALANI 287 HEKTARA ÇIKARILACAK” DEDİ.

Orman ve Su İşleri 13.Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, “Samsun’un Vezirköprü ilçesinde bulunan ’Vezirsuyu Tabiat Parkı’nın 35 hektar olan alanı sınır değişiklik teklifine göre alanı 287 hektara çıkarılacak” dedi.
Orman ve Su İşleri 13. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, Samsun’a 158 kilometre uzaklıkta olan Vezirköprü ilçesine bağlı Altınkaya Barajı kenarında bulunan ‘Vezirsuyu Tabiat Parkı’ hakkında açıklamalarda bulundu. Parkın mevcut alanının 35 hektar olduğunu, bu sayının alan sınır değişiklik teklifine göre genişleteceğini söyleyen Bölge Müdürü Kılınçer, “Vezirsuyu Tabiat Parkı’nın 35 hektar olan alanı sınır değişiklik teklifine göre alanı 287 hektara çıkarılacak. Arttırılan alanla birlikte, fauna alanı, kamp karavan alanı, kır evler ve çadırlı kamp alanı da planlanıyor” diye konuştu.
Vezirsuyu Tabiat Parkı’nın yıllık ortalama 75 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini de söyleyen Müdür Kılıner, “Parkımız yıllık 75 bin kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Sahaya Türkiye’nin ve Karadeniz Bölgesi’nin eşsiz kanyonlarından Şahinkaya Kanyonu 7 kilometre uzaklıkta olup Tabiat Parkı’ndan tekne ile geziler düzenlenmektedir. Ayrıca, sahaya yakın çevrede Kunduz Ormanları, Hititlerin kutsal kenti olduğuna inanılan Nerik ve özellikle Osmanlı İmparatorluğu’nun Köprülüler dönemine ait çok sayıda eser bulunduran Vezirköprü ilçesi gezilip görülebilecek bir yerdir” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!