Veysel Eroğlu: İhale lobisinin hortumunu testere ile kestik

Güncelleme Tarihi:

Veysel Eroğlu: İhale lobisinin hortumunu testere ile kestik
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2016 20:12

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Eskiden basit bir gölet, sulaması hariç 22 yılda 45 milyon lira yatırım ile bitiyordu. Biz aynı göleti sulaması dahil olmakla birlikte 18 ayda 4.5 milyon liraya bitiriyoruz. Bu paraların hepsi sizlerin cebinden çıkıyordu. İhale lobisinin hortumunu testere ile kestik" dedi.

Haberin Devamı

Bakan Eroğlu AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret etti. Eroğlu'nu İl Başkanı Muhammed Akar ve partililer karşıladı. İl başkanlığında partililer ile bir araya gelen Eroğlu, Diyarbakır'da kimsenin tereddütte olmamasını isteyerek kamu düzeninin sağlanacağını söyledi.

Veysel Eroğlu, "Diyarbakır'da Bakanlık olarak en çok yatırım yapma sırasında birinciyiz. Bakanlık olarak 2019'a kadar olan dönemi yatırımlarda hamle yılları olarak ilan ediyoruz. Diyarbakır'a bundan önce 28 müjde ile 2 milyar 285 milyon lira yatırım ile gelmiştim. Bu gelişimde ise 13 müjdeyi verdik. 207 milyon lira yatırım yapacağız. Diyarbakır'a bir buçuk yıl içerisinde toplam 41 müjde vermiş oluyoruz. Toplamda 2.5 milyar yatırım yapmış oluyoruz" diye konuştu. 

Bütün belediyelere nüfusa orantılı bir şekilde haksızlık yapmadan para gönderdiklerini belirten Eroğlu, "Şanlıurfa şaha kalkmış. Ancak Diyarbakır'da belediyeden hizmet yok. Bu hizmetin olmayışının sebebini biliyorsunuz. Huzur iklimi oluştuğu anda her şey çok daha güzel olacak. Buraya huzuru hep beraber getireceğiz. Biz de sizlerin hizmetkarı olarak çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"TÜRKİYE'DE ESKİDEN SOYGUN VARDI"

"Türkiye'de eskiden soygun vardı" diyen Eroğlu, AK Parti iktidarı öncesinde vergilerin yüzde 86'sının faize gittiğini ve yatırımlara bir şey kalmadığını ifade etti.
"Faiz lobisinin hortumunu Diyarbakır baltasıyla kestiklerini" belirten Eroğlu şöyle konuştu:

"İhale lobisinin hortumu vardı. Eskiden basit bir gölet, sulaması hariç 22 yılda 45 milyon lira yatırım ile bitiyordu. Biz aynı göleti sulaması dahil olmakla birlikte 18 ayda 4.5 milyon liraya bitiriyoruz. Bu paraların hepsi sizlerin cebinden çıkıyordu. İhale lobisinin hortumunu da testere ile kestik. İlaç lobisi de vardı. Hükümetimiz öncesinde bir antibiyotiki 63 liraya alıyorduk. Aynı ilacı ise, geçenlerde sordum, 9 liradan satılıyor. Eczacı eğer AK Parti olmasıydı bu ilacın günümüzde 280 ile 300 lira arasında satılacağını söyledi. Şimdi ise devletimiz, milletten aldığını milletine hizmet olarak aktarıyor. Diyarbakır'a 13 yılda 20 milyar lira yatırım yaptık."

Haberin Devamı

Bakan Eroğlu daha sonra Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal ile birlikte sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle toplantı yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!