Veterinerlerden 'fiili hizmet' talebi  

Güncelleme Tarihi:

Veterinerlerden fiili hizmet talebi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2017 12:49

Veterinerlerden 'fiili hizmet' talebi  

Haberin Devamı

ADANA Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, veteriner hekimlerin fiili hizmet düzenlemesinin dışında tutulmasını istedi.
Mesleki sorunları hakkında açıklama yapan Oda Başkanı Köse 'veteriner hekimlerin 5510 sayılı kanunda yapılacak değişiklikte, beşeri sağlık hizmetleri ile birlikte değerlendirilmesi gerektiğini' söyledi. 
Nihat Köse, veteriner hekimlere salgın, bulaşıcı ve paraziter hayvan hastalıkları ile mücadele hizmetleri kapsamında 2008 yılına kadar, her yıl için 2 ay süre ile fiili hizmet zammı verildiğini hatırlatarak şöyle devam etti:
"Ancak 5510 sayılı SGK kanununun 40'ıncı maddesinde 17.4.2008 tarihinde yapılan değişiklikle salgın, bulaşıcı ve paraziter hastalıklarla mücadele hizmetleri, tüm itirazlarımıza rağmen, riskli hizmet alanı olarak değerlendirilmeyerek fiili hizmet kapsamı dışında bırakılmıştır. Bugün, doğru bir kararla, diğer bir sağlık çalışma alanı olan, beşeri hekimlik hizmetleri, fiili hizmet zammı ödenmesi gereken, riskli çalışma alanı kapsamına alınmak üzere çalışmalar yürütüldüğü bilinmektedir. Adil bir yasal düzenleme yapılacaksa, veteriner hekimlerin de 5510 sayılı kanunda yapılacak değişiklikte, beşeri sağlık hizmetleri ile birlikte değerlendirilmesi gerekir."

ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI        

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!