Vestel'den Internet TV

Güncelleme Tarihi:

Vestelden Internet TV
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 1997 00:00

Haberin Devamı

Internet TV imalatına geçmeye hazırlanan Vestel, Ağustos ayında tanıtımını yapacağı ürünleri kasım ayında piyasaya sürecek.

Internet TV projesi, televizyon üzerinden Internet'e bağlanmayı sağlayan elektronik küçük bir kutuyu içeriyor. Vestel Bilgi Teknolojileri Koordinatörü Orhan Göksal, mevcut iletişim teknolojilerini, büyük ilgi gören İnternet üzerinden gerçekleştirmeyi ve iletişim alt yapısı oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Vestel tarfından üretilecek cihazların 300 dolara satılacağını bildiren Göksal, televizyon üzerinden İnternet'e bağlanarak dünya üzerindeki çeşitli kaynaklara ulaşılabileceğini söyledi. Ağırlıklı olarak Avrupa pazarına yönelik olarak üretilen ürünlerin, Türkiye'de ve dünyada benzerinin bulunmadığını belirten Göksal, şunları söyledi: ‘‘Kullanımı çok basit olan bu cihazla Mars'la ilgili son bilgi ve görüntülere rahatça ulaşılabilir. Bu cihaz ev bankacılığı, elektronik ticaret ve eğitim sistemleri için oldukça uygun. Örneğin Açıköğretim bu sistemle etkileşimli olarak yapılabilir. Daha ilerki aşamada ise seçim ve refarandum gibi demokratik hareketlerden düşük maliyetli ticarete kadar çeşitli alanlarda bu cihazdan yararlanılabilir.’’

Projenin danışmanlığını yapan Cengiz Ultav ise ‘‘bilgi cihazı’’ olarak adlandırdığı İnternet TV ile televizyonu olan herkesin geniş bilgi kaynaklarına ve elektronik mail imkanına kavuşacaklarını söyledi. İlk etabı İnternet TV olan proje kapsamında, akıllı telefon ve akıllı çamaşır makinası gibi ürünlerin de bulunduğunu bildiren Ultav, bu ürünle Eylül ayında Berlin'de yapılacak olan elektronik aletler fuarına katılacaklarını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!