Versay Şatosu’nda mini AB zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Versay Şatosu’nda mini AB zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2017 10:52

Roma Anlaşması’nın 60. yıl dönümünün hazırlıkları için Paris yakınlarındaki tarihi Versay Şatosu’nda 6 Mart’ta zirve düzenlenecek.

Haberin Devamı

FRANSA Cumhurbaşkanı François Hollande, Roma Anlaşması’nın 60. yıl dönümü için düzenlenecek zirvede, İngiltere’nin üyelikten çıkması halinde AB’nin geleceğinin ve yapılması planlanan reformların masaya yatırılacağını belirtti. Hollande, “İtalya, İspanya ve Almanya’nın liderlerini 6 Mart’ta Roma Anlaşması’nın 60. yıl dönümü hazırlıkları için Versay Şatosu’nda ağırlayacağım” dedi.

AB’NİN EN ÖNEMLİ ÜYELERİ

Bu zirvede hep birlikte AB’nin geleceği için neler yapılabileceğini gözden geçireceklerini belirten Hollande, “Bu dört ülke, AB’nin nasıl olması gerektiğine tek başına karar vermeyecek. Bizim anlayışımız bu değil, ancak bu dört ülke AB’nin en önemli üyeleri. Diğerleriyle birlikte neler yapmak istediğimizi bakıp görmek de bizim hakkımız” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

İŞSİZLİK ARTACAK

AB ülkelerinde giderek artan radikal ve popülist eğilimleri eleştiren Hollande, “Aşırı milliyetçiler sadece Avrupa’yı değil temsil ettikleri ulusların çıkarlarını da tehdit ediyor. Onlar üyelikten çıkmayı savunuyor, bunun sonucu daha az ticaret olacak, işsizlik daha fazla artarken özgürlükler ve büyüme sıkıntıya uğrayacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!