Veri koruma görevlisi mecburi hale geliyor

Güncelleme Tarihi:

Veri koruma görevlisi mecburi hale geliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2017 09:50

Siber saldırıların gittikçe arttığı bir dönemde şirket bilgilerinin yanı sıra çalışanların özel verilerini korumak (datenschutz) da büyük önem kazanıyor. AB, şimdiye kadar isteğe bağlı olan veri koruma uzmanı görevlendirmeyi zorunlu hale getiriyor. AB’nin bu konudaki yönetmeliği gelecek yılın mayıs ayında yürürlüğe girecek.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Bochum kentinde yaşayan veri koruma uzmanı Erol Karakurt, 10’dan fazla çalışanı olan şirketlerle çalışan sayısından bağımsız olarak çalışanlarının özel verilerini bilgisayar ortamında kayıt etmiş olan şirketlerin bir veri koruma görevlisi görevlendirmekle yükümlü olduklarını bildirdi. Bu görevli, şirketten biri ya da dışarıdan görevlendirilmiş bir uzman olabilecek. Ayrıca söz konusu şirketler, eyalet veri koruma merkezlerine veri koruma görevlileri ile nasıl bir bilgisayar sistemiyle çalıştıklarını da bildirmek zorundalar.

TÜRK ŞİRKETLERİNİ DE İLGİLENDİRİYOR
Konunun Türk şirketlerini de doğrudan ilgilendirdiğini belirten Karakurt, “Örnek olarak yaşlı ve hasta bakım alanında çalışan çok sayıda Türkiye kökenlinin şirketi var. Bunlar hastalarının özel verilerini sahipler, bu nedenle veri koruma görevlisi bildirmekle yükümlüler” dedi.
Karakurt, Türk şirket sahiplerinin konu hakkında Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nin veri koruma merkezinin www.ldi.nrw.de internet sayfasından ayrıntılı bilgi alabileceklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!