Vergi taksitlendirme ödemeleri ay sonunda bitiyor

Güncelleme Tarihi:

Vergi taksitlendirme ödemeleri ay sonunda bitiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 14:21

Vergi taksitlendirme ödemeleri ay sonunda bitiyor

Haberin Devamı

Ömer PINAR/ ŞANLIURFA (DHA)- ŞANLIURFA Vergi Dairesi Başkanı Cemal Demir, vergi borç yapılandırma süresinin ay sonunda tamamlanacağını belirterek, taksitlendirme ve borç ödemeleri için hafta sonu tam gün mesai yapacaklarını söyledi.

Şanlıurfa’da, vergi borç yapılandırma süresi 31 Mayıs’ta sona eriyor. Şanlıurfa Vergi Dairesi Başkanlığı vatandaşların mağdur olmaması için hafta sonu Cumartesi ve Pazar günü tam gün mesai yapacak. Taksitlendirme ve borç ödemeleri için hafta sonu tam gün mesai yapacaklarını ifade eden Vergi Dairesi Başkanı Cemal Demir, şunları söyledi:
"6736 sayılı kanun ile borçlarını peşin veya taksit seçeneğini tercih ederek yapılandıran ancak bu borcun peşin veya ilk iki taksitini yatıramayanlar için son bir şans daha var. Bu kanundan yararlanması için borçluların 31 Mayıs’a kadar yapılması gereken ödemelerini yapmaları gerekiyor. 2016 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren 6736 sayılı Kanun ile vatandaşların kamuya olan borç yükünün azaltılması, borçların taksitler halinde ödenebilmesi, vergi ihtilaflarının sonlandırılması, devam eden vergi incelemeleri için kanundan yararlanılabilmesi, geçmiş yıl beyanlarının artırılması yoluyla vergi incelemesine muhatap olunmaması, daha önce unutulmuş,  eksik beyan edilmiş vergiler için pişmanlık beyanı yapılabilmesi, işletme kayıtlarının gerçek duruma uygun hale getirilmesi imkanları getirilmişti. İşte o kanun kapsamında borçlarını yapılandıranlar için yeni bir imkan daha sağlandı. Bu kanun kapsamında yani 25 Kasım 2016 tarihinden önce borçlarını yapılandırmak için müracaat edip peşin veya taksitli olarak borçlarını ödemek isteyip de ödemeyenler 31 Mayıs’a kadar bu borçlarını tamamını veya ilk iki taksitini yatırmaları halinde kanun kapsamından yararlanabilecek."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!