Vergi rekortmenleri plaketlerini aldı

Güncelleme Tarihi:

Vergi rekortmenleri plaketlerini aldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2012 16:45

Vergi Haftası kutlamaları kapsamında kurumlar ve gelir vergisinde ilk 5'e giren rekortmenler plaketle ödüllendirildi.

Haberin Devamı

Vergi Haftası kutlamaları kapsamında Çanakkale Defterdarlığı tarafından Truva Otel'de düzenlenen yemeğe Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, çok sayıda bürokrat ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile vergi rekortmenleri katıldı. Törende gelir ve kurumlar vergisi dallarında rekortmenlere ödül yağdı.
Çanakkale Defterdarı Sacide Şakar yaptığı konuşmada, geçen yılı başarılı ve dinamik bir şekilde tamamladıklarını, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın Defterdarlığa verdiği vergi gelirler performans hedefini de yüzde 111 olarak gerçekleştirdiklerini açıkladı. 2011 yılında 963 Milyon lira tahakkuk eden verginin 715 Milyon lirasını tahsil ettiklerini açıklayan Defterdar Sacide Şakar, “Harcamalarımız ise 781 Milyon lira olarak gerçekleşti. Gelirin gideri karşılama oranı yüzde 91 olarak gerçekleşti. Yani Çanakkale artık kendi kendine yetebilen bir kent haline geldi. Bu başarılı tablonun gerçekleşmesinde en önemli pay şüphesiz ödeme meyli içindeki çok değerli mükelleflerimizindir. Bize inandılar, güvendiler taksitlerini zamanında ödediler. Onlara bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Haberin Devamı


Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, bir ülkede ekonomik kalkınma ve refah düzeyinin artmasının en önemli gereklerinden birinin vergi gelirleri olduğunu söyledi. Tuna, “Yaşadığımız toplumda, her bireyin mali gücü oranında kamu harcamalarına katılması, ülkemizin kalkınmasını hızlandıracaktır. Bakanlığımız Gelir İdaresi gerek bireysel, gerekse kurumsal bazda vergi yükümlülüklerinin yerine getirilmesi için, teknolojik imkanları en üst düzeyde sağlamaktadır. Vergi aynı zamanda bir paylaşım ve bölüşüm aracıdır. Çağdaş devlet, vergiyi planlı bir biçimde, rasyonel, verimli, yüksek kalitede kullanmak, hizmet sunmak, adil bir şekilde katılımcılık ve hesap verebilirlik ölçüsünde harcamakla yükümlüdür. Çanakkale İlimizde toplam 33 bin 500 mükellef mevcuttur. 2011 yılı sonu itibariyle tahakkuk-tahsilat oranı yüzde 74 olmuştur” dedi.

Haberin Devamı


REKORTMEN TAHSİLDAROĞLU
Kurumlar Vergisi'nde bu yılın rekortmeni Tahsildaroğlu Süt Ürünleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'nin ödülünü Selman Tahsildaroğlu Vali Güngör Azim Tuna'dan aldı. Kurumlar Vergisi İkincisi Kale Gıda adına ödülü Nevzat Üzen, Boğaz Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan'dan, Kurumlar Vergisi üçüncüsü olan Doğtaş Mobilya adına ödülü Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Türkmen Cumhuriyet Başsavsıcı Salih Çokal'dan, Kurumlar Vergisi Dördüncüsü Arslanlar Otomotiv adına ödülü Muhasebe Müdürü Mustafa Özsoy Rektör Vekili Prof. Dr. İbrahim Kaya'dan ve Kurumlar Vergisi Beşincisi Ulubay Soğuk Depo İşletmeleri adına ödülü Kamil Ulubay İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş'tan aldı.

Haberin Devamı


Gelir Vergisi Rekortmeni Salim Tokgöz'ün ödülünü Vali Güngör Azim Tuna ve Sacide Şakar verdi. Gelir Vergisi İkincisi Av. Bülent Şarlan'a ödülü Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Gelir Vergisi Üçüncüsü Nuriye Bayar'a ödülünü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ramazan Akyol, Gelir Vergisi Dördüncüsü Remzi Gula ödülünü Baro Başkanı Av. Tülay Ömercioğlu ve Gelir Vergisi Beşincisi Bilge Raziye Kuşku ödülünü babası Müjdat Kuşku verdi.
Törende ayrıca kent ekonomisine yaptıkları katkılarla istihdam alanında büyük bir atılım yapan İÇDAŞ, Akçansa ve Kale Grubu'na İl Defterdarı Sacide Şakar tarafından onur ödülü verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!