Vergi daireleri hafta sonu açık

Güncelleme Tarihi:

Vergi daireleri hafta sonu açık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2017 22:31

MALİYE Bakanı Naci Ağbal, geçen yıl çıkartılan yapılandırmanın ödemeleri için sürenin 31 Mayıs’ta sona erdiğini hatırlatarak, vergi dairelerinin hafta sonu açık olacağını söyledi. Ağbal, 1 Haziran sonrası için de “Kimse kusura bakmasın. Parası var imkanı var, ama ödemeyenlerin de üzerine elektronik haciz de dahil gidilecek” dedi.

Haberin Devamı

Ağbal, Kayıt Dışı Ekonomi İle Mücadele Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, geçen yıl çıkarılan yeniden yapılandırmanın taksit ödemelerine ilişkin mükelleflere çağrıda bulunarak, “Birinci taksitini ödeyen veya ödemeyen bütün vatandaşlarımızın mayıs ayı içinde geriye kalan taksit ya da peşin ödemesini mutlaka yapması gerekiyor. Herhangi bir şekilde bu ay içinde ödemenin yapılmaması halinde yeniden yapılandırmanın sağladığı bütün imkanlar ortadan kalkıyor, borç ve faizler eski tutarına geliyor” dedi. Ödemeler konusunda 31 Mayıs’ın son tarih olduğunu hatırlatan Ağbal, Bakanlar Kurulu’nun süreyi uzatma yetkisi bulunmadığının altını çizdi.

Vatandaşların ödemelerini hangi kurumlara yapacaklarına ilişkin de bilgi veren Ağbal, “7 gün, 24 saat hizmetinizdeyiz. İster gündüz ister gece. Ne zaman ödemek isterseniz bütün ödeme kanalları açık. Herhangi bir bankaya gidip borcunuzu doğrudan ödeme imkanınız var. Vergi dairelerine nakden ödeme imkanı var. Bu hafta sonu bütün vergi daireleri açık. Sabah 09.00’da daire açılıyor, akşam tahsilat bitene kadar” dedi. Ağbal, 31 Mayıs’ta da gün sonuna kadar hem vergi dairelerine hem de bankalara ödeme yapılabileceğine işaret ederek, ödemelerin son güne bırakılmaması tavsiyesinde bulundu.
Mükelleflerden çoğunun borçlarını zamanında ödediklerini dile getiren Ağbal, “Gerçekten ödeme güçlüğü yaşadığı için borcunu ödemeyen mükelleflerimiz başımızın üstünde. Zor durumda olan vatandaşlarımıza her zaman elimizi uzatacağız, ona yardımcı olacağız. 1 Haziran’dan sonra bakacağız borcunu ödemesi için manisi yok, parası da var, imkanı da devlet bu kadar imkanlar sunmasına rağmen borcunu ödemiyorsa, o zaman kimse kusura bakmasın borcunu ödemeyen vatandaşın üzerine elektronik haciz dahil gideceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!