VEPSAŞ'tan tüketiciye SMS'li fatura bilgilendirmesi

Güncelleme Tarihi:

VEPSAŞtan tüketiciye SMSli fatura bilgilendirmesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2016 12:26

VEPSAŞ'tan tüketiciye SMS'li fatura bilgilendirmesi

Haberin Devamı

Gülay KUYUCU / VAN,(DHA)-VAN Gölü Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi (VEPSAŞ) artık elektrik faturalarını tüketicilere SMS yoluyla bildiriyor.

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari illerinde 600 binden fazla tüketicisi bulunan Türkerler VEPSAŞ, artık elektrik faturalarını müşterilerine kısa mesaj (SMS) yoluyla da göndermeye başlıyor. Konuyla ilgili Türkerler VEPSAŞ şirket Müdürü Murat Taş ile VEPSAŞ Van İl Müdürü Mehmet Ali Atalan basın toplantısı düzenledi. Açıklamalarda bulunan Taş, müşterilerin unutkanlık ya da fatura takibi yapmama alışkanlıkları nedeniyle gecikme zammına uğramamaları ya da elektriklerinin kesilmemesi için müşteri bilgilendirme uygulamalarını her alanda hayata geçirdiklerini söyledi.

VATANDAŞLARA FATURASINI HATIRLATIYORUZ

Taş, "Bu uygulama kapsamında öncelikle müşterimizin sayacı okunduğu anda cep telefonuna fatura miktarını ve vadesini mesaj olarak gönderiyoruz. Eğer müşterimiz ilk mesajı dikkate almaz ise fatura vadesi dolduktan 3 gün sonra ikinci bir hatırlatma mesajı gönderiyoruz. Tüm uyarılara rağmen yasal süresinde ödeme yapmayan müşterimizin elektriğini mevzuatlar gereği kestiriyor ve kesme işlemine dair mesajı da gönderiyoruz. Eğer müşterimiz ödeme yapar ise açma iş emrini ekiplerimiz yapıyor ve dağıtım şirketi elektriği açtığını bize bildirdiği anda yine mesaj ile elektriğin açıldığını müşterimize bildiriyoruz. Temennimiz müşterilerimizin ilk mesajı dikkate alarak faturalarını zamanında ödemeleri ve herhangi bir cezaya maruz kalmamaları yönündedir" dedi.

Taş, ayrıca Müşteri Bilgi Sistemlerinde (MBS) iletişim bilgileri kayıtlı olan tüm müşterilerin bu hizmetten ücretsiz olarak yararlanacaklarını MBS'de iletişim bilgileri bulunmayan müşterilerin ise Çözüm Merkezini arayarak ya da en yakın hizmet noktasına başvuru yaparak bu hizmetten faydalanabileceklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!