Venus ilk altını kaptı

Güncelleme Tarihi:

Venus ilk altını kaptı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

ABD'li tenisçi, Rus Dementieva'yı 6-2 ve 6-4'lük setlerle yenerek tek bayanlarda şampiyon oldu. Venus Williams bugün de kardeşi Serena ile birlikte çiftlerde şampiyonluk için raket sallayacak.

SYDNEY 2000'de teniste tek bayanlarda şampiyonluğu, ABD'li Venus Williams kazandı. Venus böylece iki final oynama hakkı elde ettiği Sydney'deki ilk altın madalyasını aldı. Dünya klasmanında 2. sırada yer alan 2 numaralı seribaşı 20 yaşındaki ABD'li raket Venus Williams, finalde 10 numaralı seribaşı 18 yaşındaki Rus Elena Dementieva'yı 6-2 ve 6-4'lük setlerle yendi. Venus bugün kardeşi Serena Williams ile birlikte Kristie Boogert-Miriam Oremans (Hollanda) ikilisine karşı çiftlerde şampiyonluk için mücadele edecek.

Teniste çift erkeklerde altın madalyayı, Kanada'dan Daniel Nestor ve Sebastien Lareau çifti kazandı. 4 numaralı seribaşı Nestor-Lareau çifti, 1 numaralı seribaşı Avustralyalı Mark Woodforde-Todd Woodbrige çiftini, 5-7, 6-3, 6-4 ve 7-6'lık (7-2) setlerle yendi. Çift erkeklerde bronz madalya ise, İspanyol Alex Correjta-Albert Costa çiftinin oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!