Velilere, okul alışverişi uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Velilere, okul alışverişi uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2016 15:10

TÜRK Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, okul alışverişine çıkacak velileri, TSE markalı ürünleri tercih etmeleri konusunda uyardı. 

Haberin Devamı

“Markasız ve kaynağı belirsiz ürünler, pek çok sağlık sorununa davetiye çıkarmak anlamına gelecektir” diyen Korkmaz, uyarılarını şöyle sürdürdü:

RİSK TAŞIYOR

“Yaklaşan 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı ile birlikte velilerimiz okul alışverişine çıkacak ve çocukları için en uygun fiyata, kaliteli ürünler almanın çabasında olacaklar. Velilerimizin okul alışverişinde satın alacakları ürünlerde kalite ve güvenirlik açısından TSE belgelerini aramaları çocuklarının sağlıklı büyümelerine katkı yapacağı gibi, geleceğimiz olan çocuklarımızın da kalite ve güven bilinciyle yetişmelerine destek olacaktır. Güvenlik standartlarına uygun olarak üretilmeyen ürünler, kullanıcılar için en basiti hijyen kaynaklı olmak üzere, sağlığın bozulmasına neden olabilecek riskler taşımaktadır.
Okul araç gereçlerinde çocuklar için seçilen markasız ve kaynağı belirsiz ürünler, başta kanser olmak üzere obezite, hiperaktivite, sinir sistemi ve bağışıklık sistemi gibi pek çok sağlık sorununa davetiye çıkarmaktadır. Velilerimizin bu risklere karşı çocuklarımızı korumak için okul alışverişi yaparken dikkat etmeleri gereken basit ancak etkili yöntemler vardır. Bir ürünün ilgili standarda uygun üretilip üretilmediği, dolayısıyla sağlığa zararlı maddeler içerip içermediği, ancak laboratuvar ortamında yapılan testlerle tespit edilebilir. Bu testlerin sonucunda ürünün standarda uygun olduğu, üzerinde taşıdığı işaret ve markalarla tescillenir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!