Velilere karne uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Velilere karne uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2010 00:00

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Genel Başkanı Tuncay Ergene, velilere, “Karneyi aldıktan sonra önce gördüğünüz ‘olumlu’ yönler ve iyi notlar üzerinde durunuz ve bunlara ilişkin memnuniyetinizi belirtin” uyarısında bulundu.

Ergene, yaptığı yazılı açıklamada, ilk ve ortaöğretim  öğrencilerinin karne alacağını belirterek, karnelerin anne-baba ve öğretmenlerce  “doğru okunması” gerektiğini ifade etti.
Tuncay Ergene, karnenin öğrencinin bulunduğu eğitim ortamında ondan  beklenen bilgi ve beceri alanındaki yeterlilikleri ne derece gösterdiğine ilişkin  bir değerlendirme olduğunu vurguladı.
Karnelerin sadece çocuklar için önemli olmadığını, öğretmen, okul ve aile  için de bir yol gösterici olduğunu belirten Ergene, velilere şu uyarılarda  bulundu:
Sevginizi gösterin
“Karneyi gördükten sonra önce gördüğünüz ‘olumlu’ yönler ve iyi notlar  üzerinde durunuz ve bunlara ilişkin memnuniyetinizi belirtin. Karnedeki düşük  notlara ilişkin ifadelerinizi özenle seçin. Çocuğunuzun karnesine ilişkin kendi  duygularını paylaşmasına fırsat verin. Daha az başarılı olduğu derslere ilişkin  ona nasıl yardımcı olabileceğinizi sorun. Çocuğunuza karnesi nasıl olursa olsun,  onu sevdiğinizi ve değer verdiğinizi gerçekçi bir şekilde gösterin.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!