Velilere, “Çocuklarınıza Öz Güven Aşılayın” Önerisi

Güncelleme Tarihi:

Velilere, “Çocuklarınıza Öz Güven Aşılayın” Önerisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2015 10:03

ERKAN EĞİTİM KURUMLARI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ İLK VELİ TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ.

Erkan Eğitim Kurumları 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılının ilk veli toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, ”anne ve babaların çocukların üzerinde nasıl etkili olacağı” konusunda “Etkili Anne-Baba” semineri verildi.
Düzenlenen eğitim seminerinin açış konuşması yapan Erkan Temel Lisesi Müdürü Atilla Evren, öğrenciler için okulda geçen sürenin çok önemli olduğunu belirterek, “Öğrenciler okulda geçirdikleri saatlerden sonra zihinsel ve fiziksel olarak tükenmiş halde dershaneye gidiyorlardı. Ancak artık onların en verimli zamanları Temel Lise’de geçecek ve özel olarak hazırlanan ödevler, testler gibi pratiklik kazandıracak uygulamalarla başarıya kısa sürede ulaşacaklar” dedi.
KUŞ DALIN KIRILMASINDAN KORKMAZ
Seminerde “Etkili Anne-Baba Eğitimi” konulu sunum yapan Erkan Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü İzzetin Yüzçelik ise anne ve babalara çocuklarına öz güven aşılaması yapmaları gerektiğini vurguladı. Yüzçelik, ”Kuş konduğu dalın kırılmasından korkmaz çünkü güvendiği dal değil kendi kanatlarıdır. Yani gençlerimizin güvendikleri dal öz güvenleridir, bu öz güveni de siz anne babalar çocuklarınıza vermeniz, kendi kanatlarıyla uçabilmelerini sağlamamız lazım. Çocuklarınızı asla bir başka kişinin çocuklarıyla kıyaslamayın ve başkalarının yanında küçük düşürmeyin ki çocuğunuz sizin onun yanında olduğunuzu bilsin ve öz güveni kırılmasın. Bir önemli husus da çocuğunuza kendi istediğiniz meslekleri dikte ederek onu bunaltmayın. Bırakın çocuk kendi kimliğini bularak yapacağı işi kendi seçsin o zaman o çocuk topluma yararlı ve üretken bir birey olacaktır” diye konuştu.
Yüzçelik, konuşmasının sonunda velilere ”Sizleri sadece veli toplantılarında görmeyelim. Çocuğu okula göndermekle iş bitmiyor. Sık sık okula gelerek öğretmenlerle konuşun, görüşün ki, çocuklarımızı geleceğe el birliği ile hazırlayalım” diye selendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!