VELİ DER’den çağrı

Güncelleme Tarihi:

VELİ DER’den çağrı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2017 16:41

VELİ DER’den çağrı

Haberin Devamı

ÖĞRENCİ Veli Derneği (VELİ DER) İzmir’de gerçekleştirdiği 2 günlük istişare toplantısının ardından velilere çağrıda bulundu. VELİ DER, başta veliler olmak üzere tüm vatandaşları laik, bilimsel, eşit ve parasız eğitim hakkı için birlikte olmaya çağırdı.

VELİ DER 2017-18 eğitim öğretim yılının başlamasına günler kala İzmir’de, İstanbul genel merkezin yanı sıra, Edirne, Kocaeli, Ankara, İzmir, Muğla, Antalya ve Trabzon’dan gelen üyeleriyle ilk ve orta dereceli okulların eğitim sistemi ile ilgili 2 günlük istişare toplantısı gerçekleştirdi. Toplantının ardından yapılan basın açıklamasında VELİ DER İstanbul Genel Merkez Yöneticisi İlknur Kaya Bahadır velilere çağrıda bulundu.

Eğitim sistemiyle ilgili eleştirilerde bulunan Bahadır, “4+4+4 Eğitim sistemi ve müfredat değişiklikleri ile eğitimden koparılan kız çocukları erken evliliklere sürükleniyor. Meslek liselerinde gerçekleşen değişikliklerle çocuk işçilik artırılıyor. Patronların çıkarları için çocuklar ucuz işgücü olarak görülüyor ve emekleri sömürülüyor. Temel hizmet olan ve herkes için laik, parasız, eşit ve ulaşılabilir olması gereken eğitim özelleştirmelerle cemaatlere, tarikatlara, vakıf ve derneklere peşkeş çekiliyor" dedi.

VELİLERE ÇAĞRI

Devlet okullarına ayrılması gereken bütçenin özel okullar ile cemaat ve tarikat gibi yapılanmalara aktarıldığını öne süren Bahadır, şunları söyledi:

“Kurum açma kapama yönetmeliği ile küçük yerleşim yerlerinde imam hatip okulları dışında hiçbir okul açmak veya açık tutmak mümkün olmayacak. Evrim teorisinin müfredattan çıkarılması gibi düzenlemelerle gerçekleştirilen müfredat değişiklikleri ile seçmeli görünümlü zorunlu din derslerinin müfredata eklenmesi ile bütün okullar imam hatipleştirilmekte. Bilimsel nitelikli ve laik eğitim tamamen ortadan kaldırılmakta, sorgulamayan, eleştirmeyen, dünyaya karşı merakını yitirmiş, itaatkar bireylerden oluşan gerici bir toplum inşası adım adım gerçekleştirilmektedir. Gerici cemaat ve tarikatlarla yapılan protokollerle Milli Eğitim Bakanlığı’nın işlevi fiilen bu yapılara devredilmekte, kamunun kaynakları bu cemaat ve tarikatlara peşkeş çekilmektedir. Çocuklarımızın ve dolayısıyla toplumumuzun geleceğini yok eden bu uygulama ve düzenlemelere karşı sorumluluk hisseden başta veliler olmak üzere tüm vatandaşlarımızı öğrenci ve veli derneğinin bir parçası olarak, laik, bilimsel, eşit ve parasız eğitim hakkı için birlikte olmaya çağırıyoruz."

Timur TARLIĞ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!