Vekilden eşe dayağın nedeni 2. değil 3. kadın

Güncelleme Tarihi:

Vekilden eşe dayağın nedeni 2. değil 3. kadın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2006 00:00

AKP Konya Milletvekili Halil Ürün’ün 30 yıllık eşi Esma Ürün’ü, Çankaya’da oturdukları evde dövdüğü ve Esma Ürün’ün karakola giderek şikayette bulunduğu haberleri, seçim bölgesi Konya’da geniş yankı uyandırdı.

Kentte, Halil Ürün’ün, eşi Esma Ürün’den başka 10 yıldır imam nikahı kıydığı ikinci bir kadınla da yaşadığı, son kavganın ise üçüncü bir kadın yüzünden çıktığı konuşuluyor.

YAKIN çevresindekilerin söylediğine göre Esma ve Halil Ürün çiftinin arasına 10 yıl önce ikinci bir kadın girdi. Ürün’ün imam nikáhı kıydığı ileri sürülen kadın, Ankara’da oturdu ve Konya’ya hiç gelmedi. Esma Ürün, eşinin siyasi durumu nedeniyle, Halil Ürün’ün ikinci bir kadınla dini nikahla birlikte olmasına ses çıkarmadı. Halil Ürün, 3 Kasım 2002 seçimlerinde AKP’den Konya Milletvekili seçilip Ankara’ya gidince, hem resmi nikahlı eşi Esma Ürün, hem de dini nikah kıydığı kadınla birlikte yaşamaya başladı.

Ürün ailesini iyi tanıyan Konya’daki yakınları, Esma ve Halil Ürün çifti arasında kavganın 10 yıllık dini nikahlı ikinci eş yüzünden değil, Halil Ürün’ün üçüncü bir kadınla ilişkiye girmesinden kaynaklandığını ileri sürdü. Esma Ürün’ün, bir süredir eşinin başka kadınlarla ilişkisine artık dayanamadığını söyleyerek, tüm olup bitenleri basın toplantısıyla açıklamaya kalkıştığı, ancak her defasında yakın dostlarının araya girmesiyle vazgeçirildiği iddia edildi.

İŞTE KARAKOL İFADESİ
/images/100/0x0/55eb6532f018fbb8f8be608a


Kocasının kendisini dövdüğü gerekçesiyle karakola başvuran Esma Ürün’ün polise verdiği ifade ise şunlar yer aldı:

"Eşimin beni tehdit etmesine neden olan bayanın kimliğini, eşimin cep telefonuna gelen mesajlardaki 0533 668 13 .. numaradan tespit ettim. Bu akşam (karakola şikayette bulunduğu pazar akşamı) eşime gelen bir telefon üzerine, kendisini ikaz ettim. Eşim, ’milletvekili’ olduğunu söyleyerek, istediğini yapabileceğini bağırarak, oturduğu yerden yan tarafında bulunan evrak çantasını kafama vurdu. Daha sonra çantayı bırakıp yumrukla sol kaşımın üzerine vurdu."

Esma Ürün’ün geçen pazar günü polise başvurduktan sonra şikayeti işleme konuldu ve olay Çankaya Cumhuriyet Savcılığı’na intikal etti. Ancak Ürün çiftinin yakınları, Esma Ürün’ün araya giren aile dostlarını da kırmayarak eşi Halil Ürün’le barıştığı, ardından savcılığa giderek şikayetini geri aldığı ileri sürüldü.

MEÇHUL KADIN GÖRÜŞMEDİ

Hürriyet muhabiri, Ürün’ün cep telefonuna sürekli mesaj atan kadına ulaştı. İstanbul’da bir çiçekçi şirketine ait olduğunu tespit ettiğimiz genç kadın "Halil Bey’le bir ilişkiniz var mı" sorusu üzerine bir süre suskun kaldı. İlişkilerini inkar etmeyen, ancak yanıt da vermeyen kadın "Bu sorularınızın muhatabı ben değilim, o kadın da belki akli dengesi bozuk olabilir, böyle bir şeyler söylemiş olabilir" dedi.

ADLİ TIP RAPORU


Kafanın arkasındaki topuzda 2 cm çapında kan oturması.

Sol kulak tarafındaki şakak kemiğinde 3x2 cm’lik morarma.

Tesbit edilen yaralanmada hayati tehlikeye sokak bir durum yoktur.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!