Vekil gözüyle Meclis

Meclis sıralarında fotoğraf makinesiyle gazete sayfalarına yansıyan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş’ın bu sayede bilinmeyen bir yönü ortaya çıktı. Meclis’te rengarenk fotoğraflara imza atan Ataş, pek çok profesyonel foto muhabirinden bile daha iyi arşivciymiş.

Haberin Devamı

Meclis Genel Kurulu’nda fotoğraf çekerken objektiflere takılan ve gazete sayfalarına yansıyan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş’ın meclisin her mevsim farklı renklere bürünen bahçesi ve kampusundeki yapılar zaman zaman fotoğraflıyor.
Önceki yıllarda açtığı “Çemişkezek’ten İstanbul’a”, “Düş Bahçeleri” ve “Elazığ” isimli sergileriyle de ilgi toplayan fotoğraf aşığı vekil Ataş ile yaptığım siyaset dışı sohbette kendisinin çok iyi bir arşivci olduğunu da öğrendim. Ataş’ın gösterdiği fotoğraf dosyaları pek çok profesyonel arkadaşımdan bile daha düzenli.

ARŞİVİNDE 220 BİN KARE VAR

“220 bin karenin üzerinde fotoğrafım arşivde tasnif edilmiş durumda. Fotoğrafların dışında çekildiği yerler ve bu yerlere ait bilgileri de not ediyorum. Hatta bilgisayarımda örneğin geçtiğimiz yıl hangi tarihte neredeydim bu bile gün gün kayıtlıdır” sözleriyle çektiği karelere sahip çıkmaya çalıştığını aktaran Ataş’la yaptığım sohbetten satır başları şöyle:

Haberin Devamı

MAKİNASINI YANINDAN AYIRMIYOR

Üniversite yıllarında merak sardım fotoğrafa. O zamanlar tabii siyah-beyaz fotoğraflar çekiyordum. Bir zenith makinam vardı ve o yıllarda bu sayede ufak tefek paralar da kazanıyordum. Sonrasında da hayatımda fotoğraf hiç eksik olmadı. Yanımda mutlaka bir fotoğraf makinası vardır ve dikkatimi çeken bir konu varsa hiç üşenmeden gidip fotoğraflarını çekerim. Örneğin milletvekili olduktan sonar Ankara’ya yerleştim. Ama çok sık gidip geliyorum İstanbul’a. Ve bu yolu sanıyorum karış karış fotoğraflamışımdır. Yanyana koysam hiç bilmeyen biri bile bu yolculuğu rahatlıkla üstelik dört mevsimi ile hayal edebilir.

FOTOĞRAFLARI KALICI OLSUN İSTİYOR

Kendimi amatör bir fotoğraf meraklısı olarak tanımlıyorum. Çektiğim fotoğraflar defalarca sergilendi ve bu sergilerde aldığım övgüler beni mutlu etti. Başkalarının yaptığım işe değer vermesi benim kendimi en azından bu konuda profesyonel görmemden daha değerli benim için. Tabii sergiler dışında şehirlerin özellikle albümlerini hazırlamak istiyorum. Bu anlamda çok fotoğraf var elimde. 60 şehir detaylı bir şekilde arşivimde yeralıyor. Ama bu albümlerin hayata geçmesi şu an için çok zor. Siyasetin yoğun temposunda buna vakit ayırmak imkansız gibi. Çünkü fotoğrafların seçimi ve düzenlenmesi ciddi bir çalışma gerektiriyor. Ama bir gün bu fotoğraflarımı mutlaka albümlerle kalıcı hale getireceğim.

Haberin Devamı

MECLİS BAHÇESİNDEN YÜZLERCE KARE

Ankara’da mecliste çok vakit geçiyor. Ve meclisin botanik zenginliği ile bahçesi bence her doğa severi kendine çekecek güzellikte. Siyasetle uğraşıyoruz. Çok sıkıldığım veya gerildiğim anlar olursa fotoğraf benim için kaçış oluyor. Meclis bahçesinde dört mevsim çektiğim yüzlerce kareye sahibim. Hatta bazen atlayıp arabaya Ankara Kalesi, Mogan Parkı, Hacı Bayram veya Kocatepe’ye kaçıyorum. Bazen de özellikle fotoğraf çekmek için gidiyorum buralara geçtiğimiz hafta Hamamönü’ne gittim mesela Altındağ’a sırf bunun için.

MUSTAFA ATAŞ KİMDİR

Mustafa Ataş, 20 Mayıs 1957’de Tunceli Çemişgezek’te doğdu. İstanbul Yüksek İslam Enstitüsünü bitirdi. Birçok sivil toplum örgütünde kurucu üyelik ve değişik kademelerde yöneticilik yaptı. Gençlik ve çocuk konularında çalışmalarda bulundu. Amatör olarak fotoğrafçılıkla ilgilenen Ataş’ın “Çemişkezek’ten İstanbul’a”, “Düş Bahçeleri” ve “Elazığ” isimli sergileri bulunuyor. 22 ve 23. dönemde de İstanbul Milletvekili seçilen Ataş, 24. dönemde Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi Komisyonu Üyesi oldu. Ataş, evli ve 2 çocuk babası.

Haberin Devamı

GENEL KURULDA FOTOĞRAF ÇEKMİŞTİ

“Çemişkezek’ten İstanbul’a”, “Düş Bahçeleri” ve “Elazığ” isimli sergileriyle de ilgi toplayan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Meclis Genel Kurul’da da fotoğraf çekince medyanın da dikkatini çekmişti.

ANKARA KALESİNE KAÇIYORUM

“Çok sıkıldığım veya gerildiğim anlar olursa fotoğraf benim için kaçış oluyor” diyen Mustafa Ataş, Ankara Kalesi, Mogan Parkı, Hacı Bayram veya Kocatepe’de fotoğraflar çektiğini söyledi. Ataş, Ankara Kalesi’nde çok vakit geçirdiğini de aktardı.

Yazarın Tüm Yazıları