Vehbi Koç Vakfı’ndan tıp fakültesi hastanesine yatırım

Güncelleme Tarihi:

Vehbi Koç Vakfı’ndan tıp fakültesi hastanesine yatırım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2016 17:05

Vehbi Koç Vakfı, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin uygulama hastanesine 300 milyon dolar yatırım yaptı. Hastane tamamlandığında yatırım tutarı 500 milyon dolara ulaşacak. Tıp fakültesi bu yıl ilk kez 19 mezun verecek.

Haberin Devamı

Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan üniversitenin en yeni kurulan fakültesinin tıp olduğunu belirterek, “Tıp

Vehbi Koç Vakfı’ndan tıp fakültesi hastanesine yatırım
fakültemiz bizim için olağanüstü önemli.  Çünkü tıp fakültesi olan, diğer fakülteleri de çok yüksek çıtada hizmet veren tek üniversiteyiz. Bunun dünyada bile örneği az. Tıp bizi tamamlayan bir fakülte” dedi. Önümüzdeki 15-20 yılda insanlığı en çok etkileyen gelişmelerin tıp ve diğer alanların örtüşmeleriyle olacağını hatırlatan Prof. Dr. İnan, “Tıp ve  diğer fakültelerimizle ( mühendislik, fen, sosyal bilimler ve hatta hukukla örtüşmelerinde) çok önemli gelişmeleri yakalayabileceğimize inanıyoruz.  Bu hastanemizin devreye girmesi bizi çok heyecanlandırıyor. Hastane dolasıyla da halkımıza, insana dokunan bir fakültemiz olacak. 2010 yılından beri, çok seçici davranarak doktor kadromuzu alıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Vehbi Koç Vakfı’ndan tıp fakültesi hastanesine yatırım

ARAŞTIRMA LABORATUVARLARI KALBİNDE

2 yıl arsa aradıktan sonra Topkapı’da Arçelik’in depo olarak kullandığı yerde karar kıldıklarını anlatan Koç Üniversitesi Genel Müdürü  Dr. Erhan Bulutçu, uzun süren fizibilite çalışmalarından sonra 2014 Mayıs’da da inşaata başladıklarını söyledi. İlk fazı hizmete giren hastanenin yıl sonuna kadar ikinci fazı(çocuk ve onkoloji hastaneleri) da bitince yatak kapasitesinin 477’ye (77’si yoğun bakım yatağı) ulaşacağını belirten Dr. Bulutçu, “Hastanenin ana kalbine, ana misyonumuz olan araştırma laboratuvarlarını yerleştirdik” dedi. 5 bin metrekarelik ileri düzey eğitim merkezlerinin hem Türkiye hem de bölgenin en büyüğü olacak. Hastane çevreden gelen doktorlara da eğitim verecek.

Vehbi Koç Vakfı’ndan tıp fakültesi hastanesine yatırım

Haberin Devamı

30 DAKİKA MUAYENE  

Bütün branşlarda SGK ile anlaşmaları bulunduğu  vurgulayan Dr. Bulutçu, “Standardımız yüksek. Özel sigortalara ve uluslararası hastalara da açığız. Ama volüm ve sayılarla  ile kalitemizi düşürmeyeceğiz. Hangi kurumdan gelirse gelsin her hastanın muayenesine 30 dakikalık standart  koyduk” dedi.

ÖĞRENCİLERE ARAŞTIRMA İÇİN BOŞ ZAMAN AYRILIYOR        

Koç Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Evren Keleş de, hastanenin Vehbi Koç Vakfı’nın üç temel faaliyet alanından ikisini (sağlık ve eğitim) biraraya getiren projesi olduğunu söyledi. Kendilerini araştırma ağırlıklı bir tıp fakültesi olarak tanımladıklarını anlatan Prof. Dr. Evren Keleş, “Şu anda tamamen odaklı olduğumuz konu akademik üretkenliğimiz. Tıp öğrencilerinden araştırmaya ilgi duyanların erken dönemde yönlendiriyoruz. Öğrencilerimizin araştırma yapabilmesi için, ikinci ve üçüncü sınıfta zamanların yüzde 20’i boş ve ders yok. Akademik kadromuza da araştırma için fırsat veriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Vehbi Koç Vakfı’ndan tıp fakültesi hastanesine yatırım

HER YIL 40 ÖĞRENCİ
Halen hizmet veren ilk etabında, 38 bilim dalında, 188 doktorla ve 200 poliklinikte hizmet veriyor. 205 kişilik tek kişilik hasta odası, 55 yoğun bakım yatağı bulunuyor. Tamamlandığında 3 bin tıbbi ve idari personeli, 400 kişilik hasta odası ve yatağı, 77 yoğun bakım ayatağı, 88 gözlem yatağı ve 250 poliklinik muayene odasıyla eğitim ve hizmet verecek. Tıp fakültesi her yıl 40 yeni öğrenci alıyor. Kampüsün içinde üniversitesin hemşirelik yüksek okulu ile Semahat Arsel Hemşirelik Araştırma ve Eğitim Merkezi de yer alacak.

 

 

BAKMADAN GEÇME!