Vegan restoranına saldırdılar sosis ve balık fırlattılar

Güncelleme Tarihi:

Vegan restoranına saldırdılar sosis ve balık fırlattılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2016 17:04

Gürcüstan'da aşırı sağcılar vegan yemekleri yapan bir kafeyi basarak dükkana sosis ve balık fırlattı.

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te aşırı sağcılar vegan yemekler yapan bir restoranın çalışanları ve müşterilerine saldırdılar. Kiwi Cafe isimli vegan restorana saldıran 15 kişilik bir grup dükkana sosis ve balık fırlattı.
 
Sozcu.com.tr'nin Gürcistan gazetesi Georgia Today’den aktardığı habere göre, saldırıyı gerçekleştirenler radikal aşırı milliyetçi “Georgian Ultra” grubunun üyeleri.

“PİŞMİŞ ET, SOSİS VE BALIK FIRLATTILAR”
Restoranın Facebook hesabında saldırıyı gerçekleştirenlerin faşist düşünceleri savundukları ifade edilirken olay şöyle aktarıldı:
 
“Pişmiş et, sosis ve balık fırlattılar, sonra karşımızda bunları yemeye başladılar sonra da karşımızda sigara içtiler. Sadece bizi kışkırtmaya çalıştılar ve saygısızlık yaptılar.”

Görgü tanıklarının aktardığına göre restoran çalışanları saldırganlardan sakince gitmelerini istedi. Ancak grup buna sloganlarla ve saldırıyla yanıt verdi. Konuyla ilgili sosyal medyada olay yerine gelen polisin mağdurlarıyla dalga geçtiğini belirten paylaşımlar yapıldı. Saldırının mağduru Ana Gulisashvili isimli bir kişi yaşadıklarını şöyle aktarmış: “İnsanların farklı tazlara ve kıyafetlere hakaret ettiği bir cehennemde yaşıyoruz. Pİercing taktığımız için dayak yiyoruz, et yemediğimiz için alay ediliyoruz. Daha da kötü olanı vatandaşları koruması gereken polis bize gülüyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!