Vefa istiyorum

Güncelleme Tarihi:

Vefa istiyorum
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2007 00:00

"G.Saray’a 9 yıldır büyük hizmetler verdim. Benim hiç mi 2-3 hafta kötü oynamaya hakkım yok. Alın işte Alex. 10 haftadır dökülüyordu. Ama Fenerbahçe Başkanı ve taraftarı ona sahip çıktı. Ama ben iki maç kötü oynasam küfür yiyorum."

GALATASARAY’da, Beşiktaş derbisi öncesi yapılan sürpriz operasyonda kadro dışı kalan oyunculardan biri de Hasan Şaş’tı. Erik Gerets geldikten sonra takımın banko isimlerinden biri olan tecrübeli futbolcu, son 4 maçta kadroya bile alınmadı. 9 yıldır sarı kırmızılı formayı terleten Hasan’ın bu şekilde dışlanması doğal olarak dedikoduları beraberinde getirdi. Kimileri Beşiktaş maçından önce antrenör Erdal Keser’le kavga ettiği için cezalandırıldığını öne sürerken, kimileri gençlere yol açmak amacıyla böyle bir operasyonun yapıldığını savundu. Bu sezon Hasan’ın başına gelenler bununla da kalmadı, Galatasaray taraftarı onu birçok maçta yuhaladı, protesto etti. Tecrübeli futbolcu, yaşadığı bu üzücü olaylarla ilgili düşünceleri Hürriyet’e anlattı,

Öncelikle Erdal Keser ile kavga ettiği söylentilerine değinen Hasan, böyle bir olayın kesinlikle yaşanmadığını söyledi. "Galatasaray’da sanki huzuru bozan adam benmişim gibi gösterilmek ağırıma gidiyor" diyerek sözlerine başlayan tecrübeli futbolcu, "Benim ne Gerets’le, ne Erdal Keser’le, ne de Stumpf’la hiçbir sorunum yok. Galatasaray’da bugüne dek bir kişiye dahi terbiyesizliğim olmadı. Benim için kimse ’huzuru bozuyor’ diyemez" şeklinde dert yandı.

Alex, Avrupa maçlarında hiç yok

Galatasaray taraftarlarının son maçlarda kendisine tepki göstermesine çok üzüldüğünü de belirten Hasan, "Dokuz yıldır buradayım. Bu takıma büyük hizmetler verdim. Benim hiç mi 2-3 hafta kötü oynamaya hakkım yok. Taraftarımızın tepkisine anlam veremiyorum. Alın işte Alex.. 10 haftadır dökülüyordu. Hiçbir Avrupa maçında katkısı yoktu. Ama Fenerbahçe Kulübü Başkanı ve taraftarı ona sahip çıktı. Ama ben iki maç kötü oynasam küfür yiyorum. Biraz anlayış lütfen" diye konuştu.

Sarı kırmızılı takımdan gönderileceği söylentilerine de değinen Hasan, şunları söyledi:

En iyi G.Saraylıdan daha iyi G.Saraylıyım

"Benim, Galatasaray’la herhangi bir sorunum yok. Ama şu aralar zor günler geçirdiğim doğru, sıkıntılıyım. Ben Galatasaray’da sadece profesyonel olarak değil aynı zamanda amatör ruhla oynuyorum. Çünkü ben en iyi Galatasaraylı olduğunu söyleyenden bile daha iyi Galatasaraylıyım. Bana git denmedikten sonra bu kulüpten asla gitmem. Gerets yönetime rapor verir, ’Hasan ile çalışmak istemiyorum’ derse, bana da gitmek düşer. Ancak bu durumda bile Gerets ve hocalarıma olan saygımdan bir santim bile azalma olmaz. Cezam neyse, haketmişsem çekerim."

Kaybedince deliye dönüyorum

Hasan Şaş,
başını sık sık derde sokan ’hırçınlığı’ konusunda ise, "Ben sadece kaybetmeyi sevmiyorum. Galatasaray’ın yara alması beni deli ediyor. Bu yüzden sahada deliye dönüyorum" dedi. Şampiyonluk şanslarını da değerlendiren tecrübeli oyuncu, "Biz kendi işimizi kendimiz zora soktuk. Ama yarıştan koptuk diye düşünmüyoruz. Artık sadece 27 puan alalım gerisi Allah kerim diye düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Dayısının kanser olduğunu gizledik

Hasan Şaş
’ın yakın dostu ve menajeri Mehmet Soykök ise bakın neler söylüyor: "Hasan zor günler yaşıyor. Daha 3 ay önce çok sevdiği, babası gibi gördüğü dayısını kaybetti. Ama tüm ailesi sırf Hasan’ın başarılı olması ve Galatasaray şampiyonluk mücadelesi verdiği için 2 yıl boyunca dayısının kanser olduğunu ondan sakladı. Bunlar kolay şeyler değil."

Soykök ayrıca, Hasan’ın sezon başında Rusya’nın Spartak Moskova takımından 9 milyon dolarlık teklif aldığını da belirtip, "Ruslar Hasan’a olağanüstü bir teklif yaptı ama o Adnan Polat’a söz verdiği için gitmedi, Galatasaray’a imza attı. Daha önce Fenerbahçe ve Beşiktaş’tan teklifler geldi, bu kulüplerle görüşmeye dahi gitmedi" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!