Vefa İstasyonu'nun son konuğu Erdoğan Aytekin oldu

Güncelleme Tarihi:

Vefa İstasyonunun son konuğu Erdoğan Aytekin oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2017 09:39

Vefa İstasyonu'nun son konuğu Erdoğan Aytekin oldu

Haberin Devamı

İZMİR'de, Konak Belediyesi katkısıyla Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Edebiyatımızda Vefa İstasyonu'nun konuğu bu kez Yazar Şair Erdoğan Aytekin oldu.

'Erdoğan Aytekin- Raylardan Yazına, Kürsüye, Sahneye Yorgun bir Serçe' adlı etkinliği edebiyatçı Yunus Bekir Yurdakul sundu. Eski bir TCDD çalışanı olan Erdoğan Aytekin, eşi Engin Aytekin ve demiryolcu arkadaşlarının da ilgi ve beğeniyle izlediği etkinlik, Ferhat İşlek ve Osman Akbaşak'ın görsel sunumu ile başladı. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Asım Öztürk, Aytekin'in yazar yanını değerlendirirken eğitimci Gülçin Sahilli Aytekin'in şiirlerinden hazırladığı bir kolaj ile seslendi. Prof. Dr. Hülya Nutku ise okul arkadaşı da olan Erdoğan Aytekin'in kişiliği ve oyun yazarlığı ile bilgiler aktardı.

Sunumun ardından mikrofona gelen Erdoğan Aytekin, aşırı duygulandığını belirterek, konuşmacılara, sunumu yapan Yunus Bekir Yurdakul'a ve böylesi bir günde kendisini yalnız bırakmayan Demiryolcu arkadaşlarına teşekkür etti. Aytekin'e günün anısına plaket ve çiçek hediye edildi. Erdoğan Aytekin; 1964 yılında Milliyet Gazetesi'nin açtığı bir yarışmada mansiyon, TRT 70 yarışmalarında 'Tersine Akmayan Nehir' adlı radyo oyunuyla birincilik odülü, 1974 yılında Ankara Devlet Tiyatrolarında oynayan 'Ebekaya' adlı oyunuyla yılın övgüye değer yazarı, 1976'da Antalya Film Festivali'nde 'Ve Bir Virgül Daha' adlı eseri ile bronz portakal ödülü kazandı. Türkiye radyolarında 'Üç Yüzlü Zar', 'Birimiz Olsun Direnebilseydik', 'Bitmeyen Yol' gibi 22'si özgün, 26 oyunu oynandı. Televizyonlarda 200'ü aşkın programın metin yazarlığını yaptı.

Mehmet KURT / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!