Vedat Okyar: Futbol kantarı

Güncelleme Tarihi:

Vedat Okyar: Futbol kantarı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 1999 00:00

Vedat OKYAR
Haberin Devamı

Türkiye Spor Yazarları Turnuvası 40 yaşına basmaya çok yaklaştı. Geleneksel olan bu turnuva 3 büyük takımımızın futbol kantarına çıkıp lig öncesi tartıldığı bir kantar oldu. Dün akşamki oyuna tabelaya bakmadan bir yorum getirmek istiyorum. Her iki takımın da önemli eksikleri vardı. Tabii ki biraz fazlası Beşiktaş'ta.

Beşiktaş'ın sahanın içinde Şifo'su yoksa ben Beşiktaş'ı hep eksik diye kabul ediyorum. Sakatlıktan kurtulmuş, kafası yalnız futbol topunda olacak bir Amokachi düşünüyorum, onun da katkısı büyük olur. Oktay, iyi bir çizgi yakalarsa Beşiktaş'ın önemli bir adamı. Tayfur, Beşiktaş takımının her açığını kapatacak kapasitede bir oyuncu. Bir de hala geçerli olan yabancı oyuncu transferini düşünüyorum, o da iyi kullanılırsa, Beşiktaş'ın sahanın içinde fazla sıkıntısı olur diye düşünmüyorum.

BEŞİKTAŞ İYİ OLUR

Tabii, dünkü oyuna bakarken gözümden ayırmadığım yeni oyuncular oldu. Kaleden başlayalım bir tur atalım. Nijeryalı, kalede kaleci gibi duruyor. Stili de iyi, çabukluğu da, oyuna topu başlatması da. En önemlisi arkasında olan üç direği iyi ezberine almış. Schaeffer'i dün akşam için beğendiklerimin liste başı yapıyorum. Hem çok iştahlı oynuyor, hem çabuk, hem de futbolun müsade ettiği kadar sert. Topla rakip arasına iyi giriyor, topla meşgulken rakibini unutmuyor. Yukarı kalkan toplarda da iyi buldum. Öbür Alman Hengen futbolla akrabalığı olan bir oyuncu. Bu çok belli oldu. Haa, çok mu iyi oynadı? Böyle de bir şey demiyorum. Ama maçlar yol aldıkça muhakkak daha iyi olacak. İlk defa İlhan diye küçük bir çocuk seyrettim onun da topla arası iyi. Hemen bu sene forma bulamaz ama ilerisi aydınlık gözüküyor.

Neticede ne kadar ciddi bir turnuva olursa olsun, ismi üstünde lige ve Avrupa kupalarına hazırlık maçı. Ben Beşiktaş'ın daha da iyi olacağına inanıyorum.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!