Veda etti: Alnım açık

Güncelleme Tarihi:

Veda etti: Alnım açık
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2017 22:18

Marmara Üniversitesi’ndeki görevinden KHK ile ihraç edilen Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, dün öğrencileriyle vedalaştı. Öğrenciler, ‘Akademi susturulamaz! Geri döneceğiz’ dövizleri taşırken, Prof. Kaboğlu veda konuşmasında “Alnımız açıktır. Biz hukuku, insan haklarını, bilimi, barışı ve eleştirel düşünceyi savunmaktan başka bir şey yapmadık” dedi.

Haberin Devamı

KANUN Hükmünde Kararname (KHK) ile Marmara Üniversitesi Anayasa Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevinden ihraç edilen Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, dün üniversitenin Haydarpaşa Kampusu’ne gelerek odasından özel eşyasını aldı. Okul önünde bekleyen öğrenciler, ‘Akademi susturulamaz! Geri döneceğiz’, ‘Akademi kıyımına hayır’, ‘Hayır susturulamaz, üniversite teslim olmaz’ yazılı dövizler açıp, ‘Üniversiteler bizimdir, bizimle özgür kalacak’ ve ‘Susma sustukça sıra sana gelecek’ sloganları attı. Polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.

BARIŞI SAVUNDUK

Eşyasını toplayan Prof. Kaboğlu üniversite önünde öğrenciler ve meslektaşları tarafından uğurlandı. Prof. Dr. Kaboğlu açıklama yapmadan önce ihraç edilen akademisyenlerden biri cübbesini yere bıraktı. Prof. Dr. Kaboğlu, öğrencileri ve meslektaşlarıyla vedalaştıktan sonra kampus girişinde yaptığı açıklamada şunları söyledi: “15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin nedeni, üniversiteler değildir, bilim değildir, bilimle araştırma özgürlüğü değildir. Anayasa da değildir ama tam tersine belki de hukuk ve liyakat ilkelerine uyulmamış olmasıdır. Alnımız açıktır. Biz hukuku, insan haklarını, bilimi, barışı ve eleştirel düşünceyi savunmaktan başka bir şey yapmadık.”

Haberin Devamı

Bu arada grubun dağılmasının ardından bir grup sağ görüşlü öğrenci de kampusun önüne çıkarak basın açıklaması yaptı. Öğrenciler, ‘İhanetin telafisi, iki yüzlülüğün bahanesi olmaz! Akademisyen kimliğinizin arkasına saklanamazsınız!’ yazılı pankart açtı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!