Ve Yiğit doktor olamadı

Güncelleme Tarihi:

Ve Yiğit doktor olamadı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2012 00:00

İzmir’de, ev kadını Leyla Özdemir, 2.5 yaşında beyninde oluşan tümör alınan ancak daha sonra tekrarlayınca komaya girip yaşamını kaybeden oğlu Yiğithan’la ilgili yaşadığı çaresizliğe isyan etti.

Haberin Devamı

Ameliyatın ardından süren tedavi sırasında, beyindeki tümörün alınmasına rağmen tekrar büyüdüğünün farkedilmemesine tepki gösteren anne Özdemir, "Eğer tümör farkedilseydi böyle olmayacaktı. Çocuğum elimden kayıp giderken birşey yapamamak çok üzücü" diye konuştu.



6 yaşında, ilköğretim okuluna hazırlık yapan Yiğithan Özdemir’in, 3.5 yıl önce yapılan tedavisi sırasında beyninde bir tümöre rastlandı. İyi huylu olduğu belirtilen tümör, ameliyatla alındı. Operasyonun ardından bugüne kadar zaman zaman kontrollere giden Yiğithan Özdemir’in yakınları, geçen 16 Temmuz’da, vücudunun sağ tarafında his kaybı olduğunu farketti. Hemen hastaneye götürülen Yiğithan’ın beynindeki tümörün tekrarlayıp büyüdüğü belirtildi. Yaklaşık 8.5 saat süren operasyon sonucu, bu tümör de alındı. Ancak bir süre sonra fenalaşan Yiğithan Özdemir, komaya girip yaşam savaşı vermeye başladı. Küçük Yiğithan, minik bedeniyle Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde verdiği iki haftalık yaşam mücadelesini dün kaybetti. Ailesini ve sevenlerini yasa boğan Yiğithan, Bornova Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı



TEKRARLADIĞI GÖRÜLMEDİ



Doktor olmak isteyen oğlunun eski sağlığına kavuşmasını umut eden, ölümüyle yıkılan gözüyaşlı anne Leyla Özdemir, "Oğlumun ömrü hastanelerde, doktor odalarında geçti. İlk başta farkedilen beyin tümörü ameliyatla alındı, ancak tekrarladığı görülmedi. Bize de bildirilmedi. Eger tümör farkedilseydi böyle olmayacaktı. Oğlum doktor olmak istiyordu ama ölüm kalım savaşınae yenik düştü. Evladımı tedavisi sırasında dikkatsizlik ve ilgisizlik yaktı. Birilerinin sesimi duyup evladımın eski sağlığına kavuşması yolunda yardım bekledim ama o da olmadı. Oğlum elimden kayıp gitti. Oğlumun acısını ihmali olanlar hakkında sürdüreceğim hukuki mücadelemle azaltacağım" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.


 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!