Ve Yalman aday

Güncelleme Tarihi:

Ve Yalman aday
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2006 00:00

Alp Yalman, G.Saray’a başkan olacak insanın, bu kararını Mali Kongre’nin sonuçlarını bekleyerek vermemesi gerektiğini dile getirerek, "Çözümlerim hazır" diye konuştu.

Endişe taşımamalılar

G.Saray Kulübü’nün 25 Mart’ta yapılacak Olağan Genel Kurul Toplantısı öncesi adaylığını resmi olarak açıklayan ilk isim, eski başkanlardan Alp Yalman oldu. Yalman, G.Saray’a başkan olacak insanın, bu kararını Mali Kongre’nin sonuçlarını bekleyerek vermemesi gerektiğini dile getirerek, şöyle devam etti: "Mali Kongre’de, ’Mali durumuna göre aday olurum ya da olmam’ diye bir endişeyi adaylar taşımamalı.

Çekilmeyeceğim

G.Saray Başkanlığı’na talip olacak tüm arkadaşlar, sorunlara çözüm arayıp, en iyi çözümü bulmakla yükümlüdür. Sorunun büyüklüğü küçüklüğü vereceği bu kararı etkilememelidir. Bu nedenle bugüne kadar bekledim. Bu kongreden önce ben buradayım, problemleri biliyorum, hala çarelerinin olduğuna inanıyorum, bu çareleri bulabileceğime inandığım için aday oluyorum. 4 yıl önceki gibi adaylıktan çekilmeyeceğim."

Ortak aday değilim

Seçimde birkaç adayın çıkmasının kaos oluşturmayacağını da vurgulayan Yalman, doğru yönetimin seçilmemesi halinde kaosun süreceğini iddia etti. Alp Yalman, adaylık kararını alırken kendisinden genç veya yaşlı kongre üyeleriyle görüştüğünü de belirterek, "Onlarla belli fikir birliklerim var ama ben kimsenin ortak adayıyım diyemem" dedi. Eski başkan, bu seçimin başka seçimlere pek benzemediğini de vurguladı.

Canaydın-Haznedaroğlu zirvesi

Yalman, camiada "Özhan Canaydın’ı ibra etmeyelim" şeklinde söylentiler dolaştığını da belirterek, bunun yanlış olduğunu savundu. Canaydın’ın aday olmaması şeklinde bir düşüncesinin bulunmadığını anlatan Yalman, "Canaydın aday olmak istiyorsa tabi ki olur. Etrafta G.Saray Başkanı’nı ibra etmemekle belli bir düşünceye sevk ediyorlar. Bunu doğru bulmuyorum." dedi. Bu arada Divan Başkanı Semih Haznedaroğlu, Canaydın ile bir araya gelerek sürpriz bir görüşme yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!