Ve Vodafone Arena açıldı

Güncelleme Tarihi:

Ve Vodafone Arena açıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2016 15:13

Beşiktaş'ın 2.5 yılda yapımını tamamladığı Vodafone Arena dün görücüye çıktı. Beşiktaşlıların büyük merakla beklediği stadyumun protokol açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kurdelayı kesmeden önce, 'Tüm spor camiamıza spor severlere milletimize hayırlı olsun diyor bu dua ve temenniyle kurdeleyi kesiyoruz. Ya Allah bismillah...' diyerek kurdelayı kesti. Açılışın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman stadın ortasında paslaştılar.

Haberin Devamı

Ve siyah-beyazlılar için beklenen gün geldi... Vodafone Arena, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla açıldı. 

Ve Vodafone Arena açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bülent Arınç ve Bakanlar açılışta yer aldı.

VODAFONE ARENA AÇILIŞINDAN MUHTEŞEM KARELER!

Törende Beşiktaş Başkanı Fikret Orman konuştu. İşte Orman'ın açıklamaları;

Bugün Beşiktaşımız evine döndü, Kara kartal evine döndü. Atatürk'ün takımı olan, halkın takımı olan Beşiktaşımız evine döndü. Halkın takımı olan Beşiktaş'ımız, halkın Cumhurbaşkanının önderliğinde açılışını yapacak. Değerlerimizi koruyarak bugünlere kadar geldik. Her zaman halkın takımı olduk.  Beşiktaş Kulübü bu ülke için şehitler vermiştir. Değerlerimizi koruyarak her zaman halkın takımı olduk. Sayın Cumhurbaşkanım sizi biliriz, ahde vefayı bilirsiniz. Beşiktaş Kulübü de bilir. Allah razı olsun. İstanbul'un Kadir ağabeyi sayın Kadir Topbaş, siz de sağolun her zaman destek oldunuz. Vodafone kendi hükümlülüğünde olmamasına rağmen buraya akıllı stat için 14 Milyon gibi yatırım yapmıştır. teşekkür ediyorum.  Vodafone, kendi yükümlülüğünde olmamasına rağmen, akıllı star için 14 milyon euro destek vermiştir. En çok da bize inanan aziz Beşiktaş'ın taraftarlarına teşekkür etmek istiyorum; sağ olsunlar, var olsunlar. Türkiye son 14 yılda her alanda olduğu gibi spor alanında da büyük ilerleme kaydetmiştir. Stadın mimarisinde bin sene önce İstanbul'daki Kolezyum'dan esinlenildi. Fikir babalarından biri de Cumhurbaşkanımızdır. Vodafone Arena, Türkiye'nin ilk akıllı stadı, dünyanın da en akıllı statlarından biri. Harika bir dijital deneyim yaşatacağız. Çimin altında hem ısıtma, hem de soğutma sistemleri var. Böylece çimin bozulması engellenecek ve kusursuz olması sağlanacak. Stadımızdaki müzemiz, localar, restoranlar ve Kartal Yuvası, her gün taraftara açık olacaktır. Stadımızda en düşük bilet fiyatından girenle, en yüksek bilet fiyatı ile giren aynı kalitede hizmeti alacak. İnönü Stadı'ndan çıkan demirin yaklaşık 19 katı kadar demir kullandık Vodafone Arena'da. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız, siz olmasaydınız bugün bu coşkuyu yaşayamayacaktık. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız, siz Karakartal'ın evine dönüşünün gizli kahramanısınız.

Haberin Devamı

Ve Vodafone Arena açıldı
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören stadın açılışında; 'Özellikle Fikret Orman'ı kutluyorum böyle bir stadı Beşiktaş'a kazandırdıkları için çok teşekkür ediyoruz' dedi.

Haberin Devamı

İŞTE BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Beşiktaş'ın stadı Vodafone Arena'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, Beşiktaş'ın çok sağlam bir geleneğe sahip olduğunu vurgulayarak, "Tarihi bir gün... Çünkü Kartal evine dönüyor" dedi.

Davutoğlu, herhangi bir sosyal topluluk gibi, spor kulüplerinin de varlıklarını koruması için 3 asgari şartın olduğunu belirtti. Başbakan şöyle devam etti:

"Tarihi bir gün... Çünkü Kartal evine dönüyor. Herhangi bir sosyal topluluk gibi spor kulüplerinin de varlıklarını koruması için 3 asgari şart vardır. Birincisi, sağlam bir geleneğe sahip olması. Hepimiz şahidiz ki, Beşiktaş çok sağlam bir geleneğe sahip. Kartal, Selçuklu'nun sembolüdür. 1903 yılında Beşiktaş doğduğunda, devletimizin kalbi Dolmabahce ile Yıldız Sarayı arasında atıyordu. Beşiktaş o gün bugündür devletiyle birlikte yürüdü, devletiyle birlikte sevinip üzüldü. Siyah-beyaz renkler, Balkan Savaşı'ndaki acıların varlığıyla, aynı zamanda milletin ıstırabıyla şekillendi. İkinci şart, ona uygun bir insan unsuruna saphip olmak. Şundan büyük bir memnuniyet içinde bahsedebiliriz ki, Beşiktaş taraftarı en sağlam aidiyet bağıyla bağlı taraftarların başında gelir. Üçüncü şart da sağlam bir altyapı. Bu olmazsa sporda sürekli başarı sağlamak imkansızdır. Bugün Beşiktaş kulübü, bu statla kendini garanti altına almıştır."

Haberin Devamı

'KARA KARTAL AL BAYRAĞI TEMSİL ETTİĞİNDE, BURADAN BOYNU BÜKÜK ÇIKMASIN'
"Dört temenniyi de burada dile getirmek istiyorum. Kara Kartal, al bayrağı temsil ettiğinde bu stattan hiçbir zaman boynu bükük çıkmasın inşallah. İkincisi, bu stat sadece başarının değil, edebin de yansıdığı bir stat olsun. Hiçbir centilmenlik dışı hareketin olmadığı stat olsun. Beşiktaş camiasına rica ediyorum, bu stat en nezih stat olsun. Üçüncüsü, yaşayan bir spor tesisi olsun. Sadece maçtan maça açılıp kapanan bir stat olmasın. İsteriz ki, stadyumlarımız sadece maçtan maça açılan ve büyük spor şölenlerinin yaşandığı yerler olmasın, her zaman halka açık olsun. Dördüncü temennim, bu mekanın Beşiktaş camiasınca önemini bildiğimiz için, hepimizin gönlündeki husus, bu stadın estetik görüntüsüydü. Bu estetik görüntüye şu veya bu şekilde zarar verecek bir unsurun bu statta yer almamasıdır. Tarihi dokuyla birlikte bu stadın yaşaması büyük önem taşıyor. Başarılı, nezih ve milletimizin ahlakına uygun, centilmence müsabakaların yapılmasını temenni ediyorum. Allah bize hep başarılar temenni etsin. Bu statta milli birlik ve beraberliğimizi teyit edecek başarılar nasip etsin."

Haberin Devamı

Ve Vodafone Arena açıldı

BAKAN KILIÇ'IN AÇIKLAMALARI
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise, "2002'den beri gelişen Türkiye'nin en güzel örneklerinden biri Vodafone Arena. Cumhurbaşkanımız bu stadın yapımın büyük emek harcadı. Bu stadın yapımındaki emekleri için Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ve Vodafone Arena açıldı

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI
Bugün herhangi bir sorun yaşanmaması için alınan güvenlik önlemlerinin yanı sıra kulüp yetkilileri de yoğun bir mesai harcadı, herhangi bir aksaklık yaşanmaması için büyük özen gösterildi.

Ve Vodafone Arena açıldı

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!