Ve Titancılar cezaevinde

Güncelleme Tarihi:

Ve Titancılar cezaevinde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

Başta direktör Kenan Şeranoğlu ve babası Barbaros Şeranoğlu olmak üzere toplam 12 Titancı, dört gün süren gözaltından sonra dün yapılan 7.5'lik sorgulamadan sonra tutuklandı.

Mali Şube ekiplerinin yürütttüğü operasyonlar sonucu gözaltına alınan ve 4 gün boyunca sorgulanan Titan ve Data adlı saadet zincirlerinin yöneticileri Kenan Şeranoğlu ile 11 arkadaşı dün tutuklanarak cezaevine kondu.

12 sanık, Bankalar Kanunu, Türk Parasının Kıymetini Koruma Konunu, Ödünç Para Verme Kanunu'na aykırı hareket, dolandırıcılık ve sahte fatura düzenlemek suçlarından dün Kadıköy Adliyesi'ne sevkedildi.

Titan'ın Türkiye Direktörü Kenan Şeranoğlu, babası Barbaros Şeranoğlu, sistemin İzmir Bölge Müdürü Ahmet Hakan Baz, Data yetkilisi Levent Gülal, sistem müdür yardımcısı Serdar Güldal, sekreterler Elif Sibel Koca, Birsen Çölcü, Özlem Arslan, grup lideri Eda Kalkan, sistem yöneticisi Serap Değirmen ile kuryeler Alman uyruklu Rene Emil Herbert Petric, Thorsten Röcker dün adliyeye götürüldü.

KURUŞUM YOKTU

Kenan Şeranoğlu, dolandırıcı olmadıklarını belirterek, ‘‘Ben bu işe girerken kuruşum yoktu. Ancak çok çalıştık. Şimdi çok param var. Titan bitmez’dedi.

Adliyeye sevk edilen Titan yöneticileri Kadıköy Cumhuriyet Savcısı Turgut Selçuk, tarafından sorguya alındı. Sanıklar arasında bulunan Alman uyruklu Rene Emil Herbert Petric ile Thorsten Röcker'in ifadelerinin alınabilmesi için Alman Konsolosluğu'ndan tercüman istendi. Yaklaşık 2.5 saat beklenmesine rağmen tercümanın gelmemesi üzerine Almanca bilen NTV'nin ulaştırma görevlisi Ramazan Egri yemin ettirilerek tercümanlık yaptı.

7.5 saat süren sorgulamanın ardından 12 sanıkta dolandırıcılık, Bankalar Kanununa muhalefet, Ödünç Verme Kanununa muhalefet olmak üzere üç ayrı suçtan tutuklama istemi ile Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Hakim Ahmet Genç sanıkların tutuklanmasına karar verdi. 150 kişilik grup gidilen her yerde attıkları 'Hey hey' tezahüratıyla sanıklara destek oldular.

Adliyeden ilk önce çıkarılan Barbaros Şeranoğlu, ellerini havaya kaldırarak, ‘‘Adalet yerini bulacak’’ diye bağırdı. Ardından Kenan Şeranoğlu ve diğer sanıkların dışarı çıkarılmasıyla birlikte adliye önünde bekleyen grup ‘‘Hey, hey, hey’’ şeklinde tempo tuttular. Titan üyeleri araçlarıyla Bahariye Caddesi’ni trafiğe kapattılar.

Kenan Şeranoğlu, babası Barbaros Şeranoğlu, Ahmet Hakan Baz, Levent Gülal, Serdar Güldal, Rene Emil Herbert Petric, Thorsten Röcker Paşakapısı Cezaevi'ne sekreterler Elif Sibel Koca, Birsen Çölcü, Özlem Arslan, grup lideri Eda Kalkan, sistem yöneticisi Serap Değirmen ise Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi'ne konuldu.

Polis: Dışarıya para kaçırmışlar

POLİS tarafından yapılan açıklamada, 'Data Uluslararası Bilgi İşlem Merkezi' tarafından yönetilen 'Titan Matematiksel Kazanç Sistemi' adı altında faaliyet gösteren şirketin, Türkiye'de yerleşik kişilerden 1950 ile 2 bin 450 mark arasında para toplayarak yurtdışına kaçırdıklarının tespit edildiği bildirildi. Sanıkların, 3182 sayılı Bankalar Kanunu, 2279 sayılı Ödünç Para Verme Kanunu, 1567 sayılı Türk Parası'nın Kıymetini Koruma Kanunu'na aykırı hareket ettikleri, dolandırıcılık ve sahte fatura düzenlemek suçlarına karıştıkları belirtildi.

Yapılan tespitlere göre, Titan'a Türkiye'de İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa ve Kocaeli illerinde 30-35 bin üye kayıt edildiği belirlendi. Üyelerden toplanan yaklaşık 70 milyon markın büyük bölümünün yurtdışına kaçırıldığı bildirildi.

Bu arada, Mali Şube Müdürlüğü tarafından Titan'ın evraklarının incelenmesi sonucu yapılan araştırmalarda, piyasadan komisyon karşılığı sahte fatura aldıkları belirlendi. Şişhane Meşrutiyet Caddesi'ndeki bir işyerine düzenlenen operasyon sonucu, sistem yöneticilerine ait 39 adet dosya ile çeşitli firma adlarına düzenlenmiş çıkış faturaları ele geçirildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!