Ve Süper Kupa'daki olaylara soruşturma...

Güncelleme Tarihi:

Ve Süper Kupadaki olaylara soruşturma...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2017 19:43

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, Beşiktaş ile Atiker Konyaspor arasında oynanan Süper Kupa maçında yaşanan olaylara ilişkin soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Dün Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanan Beşiktaş-Atiker Konyaspor Turkcell Süper Kupa maçında ve sonrasında yaşanan olaylar üzerine Samsun Cumhuriyet Başsavcılığınca resen soruşturma başlatıldı.

Seyircilerin sahaya indiği ve yaralanmaların olduğu olaylara ilişkin soruşturma kapsamında incelemelerin sürdüğü öğrenildi. Soruşturma "6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun" çerçevesindeki suçlar ile "kamu malına zarar verme" "kamu görevlisine direnme" gibi suçlar kapsamında yürütülüyor.

Soruşturma kapsamında yaralanmalar, araçların taşlanması, sahaya patlayıcı ve yabancı cisim atılması, sahanın fiili işgali gibi 6222 sayılı kanunun ağır ihlalini içeren konuların incelendiği belirtildi.

Passolig uygulanmadığı için taraftar gruplarının kontrollü sahaya alınmamasının ve yerel yetkililerle koordinasyon eksikliğinin dikkati çektiği belirtilirken, maç öncesi kimi koltuklara bayrak-forma gibi eşyaların büyük kolilerle taşındığı, içeriye sokulan malzemelerin kontrolünün de önem taşıdığı vurgulandı.

Özellikle ateşli taraftar gruplarının yer aldığı maç görüntülerinin titizlikle incelendiği, Konya ve İstanbul başta olmak üzere bu taraftar kitlelerinin geldiği emniyet birimleriyle de irtibata geçilerek tespitlerin yapılacağı ifade edildi.

Daha önce de benzer olayların maçlarda yaşandığına işaret eden yetkililer, bu olaylara neden olanların sıkı takip edilerek, söz konusu kanun kapsamında ağır cezalandırılması gerektiğini kaydetti.

Haberin Devamı


- Beşiktaş Kulübünden başvuru
Bu arada Beşiktaş Kulübünün de Atiker Konyaspor Kulübü ve olaylara karışan Atiker Konyaspor taraftarları ile "denetim görevini yerine getirmeyen" kamu görevlileri hakkında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesi gönderdiği öğrenildi.

Ve Süper Kupadaki olaylara soruşturma...

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA

SAMSUN Cumhuriyet Başsavcılığı, dün Beşiktaş ile Atiker Konyaspor arasında oynanan Süper Kupa finaliyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Başsavcılık'tan yapılan açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 06.08.2017 tarihinde Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumunda, Beşiktaş ile Konyaspor kulübü arasında oynanmasına karar verilen Türkcell Süper Kupa 2017 futbol karşılaşması sonrasında meydana gelen olaylarla ilgili olarak kamu malına zarar verme, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Kanunu’na Muhalefet, Görevi İhmal ve Kamu görevlilerine direnme suçları kapsamında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığımızca Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun ile Türk Ceza Kanunu’nun ilgili hükümleri gereğince resen soruşturma başlatılmıştır' dendi. 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!