Ve Skibbe'nin görevine son verildi

Güncelleme Tarihi:

Ve Skibbenin görevine son verildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2009 13:11

Galatasaray Kulübü, Alman Teknik Direktör Michael Skibbe'nin görevine son verdi.

Galatasaray'da görevine son verilen Alman teknik direktör Michael Skibbe, görevine son verilmesinin nedeninin ligin ikinci yarısında yaptıkları maçlardan aldıkları kötü sonuçlar olduğunu söyledi.

Skibbe, Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki Turgay Vardar Basın Odası'nda düzenlediği basın toplantısında, Galatasaray Kulübü'nün teknik direktörlük görevini bundan sonra başka birinin sorumluluğuna verme kararı aldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

“Bunun sebebi ikinci devre çıktığımız maçlardan sportif açıdan istenilen başarıları alamadığımız içindir. Bu sezon çok zorlu bir lig yaşadık. Ağır darbeler de aldık sezon içinde. Sportif açıdan başarısızlık da var bunun içinde. Ama maalesef bir çok sakatlıklar da yaşadık bugüne kadar. Maddi olanaklarımız, kulübümüzün maddi olanakları, bu konuları telafi edecek boyutta olmadığı için, bu sorunları halledemedik. Son iki lig maçımızda, Antalyaspor ve Kocaelispor maçlarında oynadığımız futboldan dolayı hayal kırıklığına uğradım. Daha iyi sonuçlar alabilmeliydik, almalıydık.”

“DAHA İYİ BİR SONLA BİTİRMEYİ YEĞLERDİM”

Galatasaray'ın kendisi için önemli bir nokta olduğunu ifade eden Skibbe, “Ben büyük Galatasaray macerasına girdikten sonra daha iyi bir sonla bitirmeyi yeğlerdim. Kulübüme ve takımıma özellikle perşembe günü UEFA Kupası'nda Bordeaux ile yapacağı maçtan sportif açıdan daha iyi ve büyük başarılar elde etmesini diliyorum” dedi.

Galatasaray'da kendisiyle beraber çalışan herkese teşekkür eden Alman teknik adam, “Tabii ki medya mensupları için de bu geçerli. Yakından takip ediyorsunuz bizleri. Çok yoğun ve agresif bir şekilde işinizi yapmak zorundasınız. Bu tabii sizin işinizin bir parçası, bunu anlayışla karşılıyorum” diye konuştu.

Galatasaray'da en çok hoşuna giden şeyin, takımla birlikte yaptığı çalışmalar olduğunu anlatan Skibbe, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Buna rağmen en büyük eksiğimiz olarak gördüğüm; takım olarak defansif anlamda istediğimiz performansı gösteremedik. Bu tabii ki olmayınca hem uluslararası, hem de yurt içinde olmamız gereken yerlere gelemedik. Bir takımın başarı anahtarı, çok güzel top oynayıp, agresif olarak illeri çıkmak değil, özellikle defansif anlamda sağlam ve iyi durmaktır. Bunu özellikle ligde devamlı olarak gösteremedik. Ama bunu, UEFA Kupası maçlarında çok iyi uyguladı takımımız.”

“BAŞARISIZLIKLARIMIZIN EN BÜYÜK NEDENİ SAKATLIKLAR”

Skibbe, başarısızlıkların en büyük nedeninin sakatlıklar olduğunu ifade etti.

Ligin ilk yarısında yardımcılarının görevine son verilerken, istifa etmeyi düşünmediğini ve bunun için de pişmanlık yaşamadığını bildiren Alman teknik adam, “O günden sonra sezon arasına kadar güzel ve başarılı maçlar oynadık. Sportif açıdan başarısızlığımızın en büyük nedenini de sakatlıklar olarak görüyorum. Tabii takım olarak sakatlıklardan dolayı bu sıkıntıları yaşamak beni üzdü” değerlendirmesinde bulundu.

“SPORTİF SONUÇLAR TEKNİK DİREKTÖRLERİN KADERİNİ BELİRLER”

Michae Skibbe, sportif sonuçların teknik direktörlerin kaderini belirlemede önemli bir etken olduğunu öne sürdü.

Kocaelispor maçından sonra düzenlediği basın toplantısında istifa etmeyeceğine dair demecinin sorulması üzerine Skibbe, şunları ifade etti:

“Teknik direktörlerin profesyonel futbol kariyerinde hiçbir zaman şaşırtıcı değil bu tür kararlar. Takımın sahada aldığı skor ve sonuçlarla yaşamayı öğrenmek zorundasınız. Dün olduğu gibi, bir hocanın kalmasını ya da gitmesini çok kısa anlar belirliyor. Çünkü dünkü karşılaşmanın 87. dakikasında 3-3 yapabilseydik. Ya da 89. dakikada 4-2 olmuş olmasaydı belki burada toplanmış bulunmazdık. Bu, futbolda sportif olarak sonuçların teknik direktörlerin hayatlarında ne kadar etili olduğunu gösteriyor.”

Galatasaray'da sportif açıdan önemli bir deneyim yaşadığını belirten Skibbe, “Yurt dışına gittiğiniz zaman tabii sizi orada nelerin beklediğini bilemiyorsunuz. Orada karşılaştığınız, gördüğünüz, değiştirmek istediğimiz ama değiştiremediğiniz bir çok şey oluyor. O, bulunduğunuz ülkenini özelliklerinden bir tanesi olabiliyor. Bir takımın da kendi özelliği, mentalitesi de olabiliyor değiştirmek istediğiniz şeyler. Ama ben buna rağmen yurt dışında tekrar çalışmaya devam etmek istediğimi söyleyebilirim” diye konuştu.

İstifasının nedenini sportif başarıların dışında başka nedenlerden kaynaklanıp kaynaklanmadığına dair bir soruyu, Skibbe, şöyle cevaplandırdı:

“Yönetimimizin benimle birlikte çalışma isteğinin daha sonra devam ettiğini gördüm ve hissettim. Bazen öyle ortamlar olur ki değişiklikler bir şekilde müsaade etmiyor. Bazen biz de olduğu gibi değişiklikler yapmak istersiniz, maddi olarak imkanınız olmayabiliyor. Ama bu kesin olarak sportif anlamda devamlı başarılı olacağınız garantisi de değildir. Sonuçta bulunduğunuz ortamlardan başarısız olmuyorsunuz. Aldığınız kötü sonuçlardan dolayı başarısız oluyorsunuz.”

“FELDKAMP, TEKNİK DİREKTÖR OLARAK HİZMET ETMEYECEK”

Michael Skibbe, Galatasaray Kulübü'nün teknik danışmanı Karl Heinz Feldkamp'ın teknik direktör olarak hizmet etmeyeceğini söyledi.

Skibbe, teknik danışman olarak göreve başladıktan sonra Feldkamp ile iyi diyalog içerisinde olduklarını anlatarak, “İlk geldiğinde takıma yaptığı bir konuşmada kendisi teknik direktör olarak kulübe hizmet etmeyeceğini söylemişti. Zannediyorum ki önümüzdeki saatlerde bu sözlerini yenileyecektir. Bordeaux maçında takımın başında çıkayım, diye bir isteğim olmadı. Kulüp bunu yapmak isteseydi, diğer maçlara da devam etmek isterdim. Zaten benim mukavelem bunu ön görüyor. Tabii ki her zaman bir kulüp yönetimi, bir hocayla beraber çalışma isteğini istediği zaman sonuçlandırabilir” şeklinde konuştu.

“ARA SIRA HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIM”

Skibbe, takımının sportif anlamda bazen kendisini hayal kırıklığına uğrattığını dile getirdi.

Futbolcularıyla ilişkilerinin iyi olduğunu vurgulayan Alman teknik adam, şunları kaydetti:

“Sportif anlamda ara sıra hayal kırıklığına uğradım. Özellikle bu duruma gelmemizin büyük nedeni olan Antalyaspor ve Kocaelispor maçlarında tabii. Başarının anahtarı takım olarak her maçta göstermeniz gereken, başarılı bir oyundur. Takımımızın iyi bir kalitesi var. Sahada taktik olarak disiplinli olduğumuz zaman başarılıydık. Aynı zamanda maçta topu kendi aramızda basit ve çabuk oynadığımızda başarılıydık. Genellikle yüksek seviyedeki takımlara karşı başarılı olduk. Özellikle Avrupa maçlarından önce ve sonra ligde zorlu maçlar oldu. Maçlar eğer kaybediliyorsa, bu takımın karakteriyle veya hocanın yönetimiyle değil, bu daha çok takımın maç süresince verilen taktiği disiplinli olarak uygulayamamasındandır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!